Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du står over for at skulle male, er der en god sandsynlighed for, at du ikke ligefrem ser frem til at skulle gøre det, med en helt stor begejstring. At male er nemlig ikke noget der står øverst på særlig manges lister og yndlingsbeskæftigelser. Ofte hænger det samme med, at resultatet enten ikke bliver som man havde forventet, eller fordi man skal bruge mere tid, end man havde beregnet.

Vi har her samlet 3 tips, der kan gøre arbejdet lidt lettere for dig, så du måske ikke frygter det helt så meget, næste gang du skal male.

1: Vælg den rette maling

Det kan ikke siges ofte nok, hvor vigtigt det er, at man vælger den rette maling. Både den rette type maling, men også at den rette kvalitet. Det er bedre at betale et par hunderede kroner mere for en spand maling, end at skulle male over en ekstra gang, fordi den du har valgt ikke dækker godt nok. Du kan købe maling online (eksempelvis her) og spare en del, så det dyre maling ikke behøver være så meget.

2: Brug meget tid inden – det sparer dig for tid i længden

Noget af det værste ved at skulle male, er alt den tid der går forud for at du egentlig kan samle malerpenslen op og gå i gang. Ofte siger man, at hvis malingen tager 4 timer, så går de tre af timerne på det arbejde der går forud. Det kan dog godt betale sig at bruge denne tid. Afdækning af alt der ikke skal males, påsætning af malertape osv, kan spare dig for mange ærgrelser senere.

3: Grundrens – så holder det længere

Det er nærmest næsten ligegyldigt hvad du skal male, så er det en god ide at rense godt af inden eventuelt med grundrens. Det sikrer at malingen sidder bedre fast. Det kan godt være, at du ikke vil mærke den helt store forskel her og nu, men det kan være det der betyder, at du kan vente et par år mere med at male, end hvis du har malet på en beskidt overflade.