Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Foråret er godt og grundigt i gang, og det er nu, at de danske haveejere kæmper for at haven ikke skal gro til ukrudt, men det er vigtigt, at man husker at nyde haven og måske lader andre tage sig af det hårde arbejde. Vi har fundet tre meget tidskrævende projekter på terassen, som du roligt kan lade de professionelle om og så ellers bare nyde sommeren.

Tip 1: Lad stenpesten stå, og lad de professionelle overtage arbejdet.

Rigtige mange danskere har terrasser i sten, hvor man enten har ladet en platform i enten herregårdssten eller kvadratiske havefliser i målene 25 x 25cm. Det er en nem måde at have terrasse på, og vi ser en større udbredning af denne type terrasse, men der er dog enkelte faregrupper, når man har en terrasse i sten. Fliserne kan nemlig blive hårdt ramt, af det vi kalder stenpest eller flisepest. Og så gælder det om at finde den rigtige samarbejdspartner til Fliserens. Westergaards Ejendomsservice har i mange år udført fliserens på deres helt egen facon med hedvand og damp, og det beskadiger ikke fliserne, hvilket ellers er en stor fare, når man højtrykrenser fliser.

Tip 2: Giv Algerne det glatte lag

Har du som mange andre danskere en terrasse lavet i træ, så ved du også, at det kan være tidskrævende at arbejde vedligeholde denne hvert år. Alger er særligt hårde ved terrassen, og da de holder på fugt i træet, kan der opstå svamp, som er meget ødelæggende for en terrasse. Det er en omfattende proces at oliebehandle en sådan terrasse, så det er et stykke arbejde, du med fordel kan overlade til de professionelle. Her skal du have fat i en lokal maler eller en altmuligmand fra f.eks. mandogbil.dk.

Tip 3: Lad havemanden fylde krukkerne

Det nyeste sort indenfor terrasserne er, at man får en grøn terrasse, hvor planterne lever side om side med hinanden og giver et grønt paradis på terrassen, men ofte er det dyrt at indkøbe, plante og vedligeholde sådanne krukker. Der ligger en hel del fordele i at lade professionelle tage over her, da de  har stordriftsfordele og ofte kan indkøbe krukker, jord og planter til markant bedre pris end du. Samtidig er du sikre, at dine planter bliver passet og plejet, og så kan du bruge tiden på at nyde din nye grønne oase i stedet.