Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du er kvinde, er der stor sandsynlighed for, at du jævnligt bruger neglelak. Og det er næsten lige så sandsynligt, at du hver gang bliver skuffet efter et par dage, når neglelakken begynder at skalle af – også selvom du har købt en af de dyre, der lover mange dages holdbarhed. Derfor handler 3 tips denne gang om, hvordan du får din neglelak til at holde så længe som muligt.

Forbered dine negle

Mange ved ikke, at man faktisk skal pleje sine negle hele tiden, hvis man vil have en flot manicure, så det er det bedste tip, du får i dag. Det vigtigste, du skal sørge for, er at pleje dine negle med olie – helst hver dag. Det fugter neglene og gør dine neglebånd bløde, så du nemt kan skubbe dem ned. Tørre, flossede neglebånd i bunden af neglen gør nemlig både lakeringen ujævn og mindre holdbar, fordi lakken ikke kan sidde på neglebåndene.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke har olie på neglene, når du lakerer dem. Tør dem derfor af først – gerne med en acetonebaseret neglelakfjerner. Desværre er acetone meget hårdt ved neglene, så brug det ikke for tit, og plej neglen ekstra godt, når du har brugt det (altså undtagen når du bruger det lige inden lakeringen).

Hellere flere tynde lag end ét tykt

Hvis du lægger et for tykt lag, har lakken svært ved at hærde, og det endelige resultat bliver mindre elegant, end hvis du lægger tynde lag. Som udgangspunkt bør du lægge mindst to lag, men med nogle lakker skal du op på tre, før farven er heldækkende. Selvom det virker som om, det tager længere tid, er det både den bedste, sikreste og mest holdbare måde at lægge neglelak på.

Et godt tip er at lægge tre strøg: et på midten af neglen og derefter et på hver side. Det giver den mest jævne lakering, og det går hurtigt.

Brug overlak og underlak

Hvis du bruger en almindelig neglelak, bør du altid bruge både underlak og overlak (base coat og top coat), så lakken er beskyttet. Sørg for, at overlakken dækker al farven, og kør det ud over spidsen af neglen, så du forsegler lakeringen. Så undgår du afskalning i et par dage mere. Du kan også med fordel give en ekstra omgang top coat efter et par dage for at friske forseglingen op.