Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange der går og drømmer om at have deres helt egen hjemmebiograf, og drømmen behøver slet ikke være så langt væk som du måske går og tror. Der var en gang hvor en hjemmebiograf var forbundet med en masse tunge udgifter som projekter, lærred, surround sound og meget mere. Der er stadig mange der foretrækker projektor og lærred, men faktum er at store fladskærme er kommet ned i en pris, hvor det er svært at argumentere for ikke at vælge dette. Lyden kan også sagtens bliver leveret af en enkelt soundbar eller lignende, der kan give den samme eller bedre effekt end det klassiske surroundsæt.

Her er tre tips til hvordan du får en hjemmebiograf, der spiller 100%

1: Billedet

Som nævnt er der stadig mange, der sværger til et lærred og en projekter i en hjemmebiograf, men det er langt mere optimalt med en fladskærm, da denne også kan bruges, når det er lyst, hvor de fleste projektorer kommer til kort. Så køb god skærm på minimum 60 tommer (kan købes fra omkring 6000 kroner i en hæderlig kvalitet.

2: Lyset

En hjemmebiograf kræver det rette lys, eller det kræver at der ikke er for lyst. I biografen er der mørkt, men som du nok også har lagt mærke til, er der ikke helt mørkt, og der bør der heller ikke være i din. Køb nogle lækre lamper hvor du kan indstille lysstyrken efter behov (du kan finde billige lamper her). Hvis budgettet er til det så overvej Phillips Hue, hvor lyset kan følge filmen, men ellers bare nogle hvor styrken kan reguleres. Sørg desuden for at have nogle gode mørklægningsgardiner, der kan holde lys ude.

3: Komforten

Med i oplevelsen af at være i biografen er også stolene. Du kan natuligvis sagtens vælge en sofa, men den ægte biograffornemmelse får du altså ved at benytte stole. Skal det være helt autentisk kan du købe biografstole, men en god lænestol er ofte en langt bedre investering, da biografstole ikke er lavet til at blive siddet i, i meget mere end 2 timer.