Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ikke mange tænker over det, men loftet er exceptionelt vigtigt, når det samlede indtryk af hjemmet skal dannes. Dine gæster ligger umådelig meget mærke til, hvad der sker i loftet, det sker bare i det man indenfor psykologien kalder underbevidstheden. Man lægger mærke til meget mere, end vi aner, og derfor er det også vigtigt, at der er styr på det hele. Vi giver tre tips til, hvordan du fuldender dit lofts udtryk.

Tip 1: Ovenlys i alle farver

En af de helt store teknologiske vindinger over de seneste år, har været udbredelsen af LED-lys, som skaber bedre lys på lavere energi forbrug. Samtidig er LED-moduler mere fleksible og medgørelige, når der skal arbejdes med loftsbelysning. Der findes mange fede løsninger med LED, som virkelig åbner rummet op og giver den rette stemning. Der er den klassiske mulighed med at lade små diodelamper dække hele rummet, ligesom der er muligheden for at lade interaktive LED-rør køre hele vejen langs kanten af loftet.

Tip 2: Stuk fuldender rummet

Har du nogensinde bemærket, hvor tomme rum uden lister virker? Det er sterilt, koldt og fladt at komme ind i et rum uden lister eller paneler. Den effekt, som gulvlister har, er altså virkelig mærkbar, og ikke mange tænker over det, men det gælder faktisk også loftet. Har man et rum med højt til lortet, afrunder stuklister rummet i blød facon og skaber hygge og nærvær. Som the dude sagde i The Big Lebowski – it really pulls the room together.

Tip 3: Loftsmaleri fortæller historie

Skal det virkelig være unikt, imponerende og samtidig fortælle en historie, så trækker man i dag på de gamle dyder fra guldalderens indretning og lader et personligt loftsmaleri udføres i stuen. Det er bestemt ikke en billig løsning, og det tager bestemt også tid at finde det udtryk, du ønsker i dit hjem. Find eventuelt en lokal kunstner, som forstår dit behov, og så behøver man jo ikke lade sig binde af en genre. Mange gør i disse år den moderne kunst i form af kollager eller graffiti, hvilket snildt kunne give nyt liv til stuen.