Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Renovering eller reparation af en utæt vandhane, kan være en uoverskuelig proces. Men de fleste ting kan faktisk gøres selv. Hvis vandhanen drypper eller at du skal udskifte armaturet er typisk en opgave, de fleste kan klare selv. I denne artikel giver vi dig 3 tips til hvordan du kan få vandhanen tæt.

Til at begynde med, er det en god idé at lukke for vandet. Vel og mærket inden du begynder at løsne bolte eller pakninger. Det kan gøre på flere måder, og i de fleste installationer er det ofte monteret en lille ventil på både det varme eller det kolde vand, en såkaldt ballofix. Hvis ventilen er installeret korrekt, bør ballofixen stå lodret, når den er åben og vandret når den er lukket. Når vandet er lukket, er du klar til at gå igang. Hvis du vil prøve og tætne vandhanen, kan du gøre følgende:

Udskifte indmaden – kartouchen – til en ny. På ældre vandhaner hedder det en spindel overdel. Du skal naturligvis købe en kartouche, der passer præcis til din vandhane. Det kan være en god idé at tjekke prisen på  på reservedelen, inden du investere, da det ofte kan være billigere at købe en ny vandhane frem for en kartouche.

Til at skrue kartouchen løs med, skal du bruge en svensknøgle og løfte den op. Smør pakningerne og o-ringe i bunden med armaturfedt, inden du monterer den nye kartouche. Monter herefter forsigtig kartouchen i armaturet, så skru op og ned knapperne/håndtagene i armaturet passer i kartouchen. Derefter kan du skrue kartouchen fast med fingrene og spænde efter med svensknøglen. Afslutningsvis bør du montere vandhanens håndtag.

Opsummering på de overordnet tiltag:

  1. Nye pakninger og o-ringe
  2. Afkalk vandhanen
  3. Udskift vandhanen til en ny. Se guide til at udskifte vandhane her

 

Se video herom: https://youtu.be/4A4Efwnl-Ro