Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi skriver nu 1. november, hvilket betyder at vi er gået ind i måneden inden julen presser sig på. Der er med andre ord ikke længe til at vi skal ud og bruge en mindre formue på julegave, julefrokoster, nytårsmiddage og meget andet. “Julen varer længe, koster mange penge” skrev Peter Faber allerede tilbage i 1848, og det har ikke ændret sig siden – tværtimod.

Men lige inden det bliver december skal butikkerne gøre klar til alle julevarerne og derfor sælger de stort og billigt ud til Black Friday. Sådan startede det i hvert fald i USA, men det er langt fra tilfældet, og der kan være meget langt mellem slagtilbud i takt med at fænomenet er blevet mere globalt. Langt de fleste butikker og webshops bruger udtrykket Black Friday, men laver mere eller mindre bare et almindeligt tilbud, og man kan let blive snydt, hvis man ikke er vågen.

Vi har her lavet tre tips til hvordan du undgår dette.

1: Find ud af hvad du går efter

Det er let at blive forblændet af gode tilbud, hvor man sparer en masse penge. Ofte kommer man til at købe noget, som man hverken har brug for eller nogensinde får det. Det kan derfor være en god ide, at gør op med dig selv, hvad det er du er ude efter. Er det eksempelvis legetøj, så begynd allerede nu at holde øje med butikkerne og se om de begynder at sætte priserne ned. En butik som BoerniBalance.dk har en Black Friday sektion hele året, og her kan man holde øje med tilbud på til dagen, og måske være heldig at komme først.

2: Kig på priser – ikke besparelser

Når du handler så kig på prisen, og overvej om det rent faktisk er billigt. I forlængelse af første punkt, så er det let at blive forblændet af at spare 50 eller 70%, men det betyder ikke nødvendigvis at det er billigt. Så i stedet for at se på hvor mange procent du sparer, så kig på hvad prisen er, og om du synes det er en god pris.

3: Sørg for du køber en nyt produkt

Der er mange butikker, der bruger lejligheden til at sælge gamle varer. Hold øje med navnet på modellerne og sørg for at det ikke blot er gamle produkter til sælges til billige penge.