Hvis du er indehaver af en butik, ved du om nogen, hvor vigtigt det er med et godt julesalg. For mange af landets butikker bliver hele årsresultatet reddet med et godt julesalg, da det er i denne periode, hvor forbrugerne bruger allerflest penge.

Netop fordi det er så vigtigt at sælge godt i denne periode, er det som butiksejer værd at tænke over de metoder, der holder på dine kunder og giver dem lyst til at bruge deres penge i netop din forretning.

VI bringer her 3 gode idéer for er bedre julesalg.

Julebelysning og stemning

For at du kan få dine kunder ti at bruge penge i din forretning, skal de først hele vejen ind i din forretning. Her kan det være værd at tænke over ekstra lokkemidler, som f.eks. ved at investere i udendørs julebelysning, som kan tiltrække kunderne.

Ved at gøre din facade hyggelig, signalerer den, at der er ”jul i denne butik”. Julelyset vil have en visuel tiltrækningskraft, som ganske enkelt får mange mennesker til at se din butik, hvilket øger chancen for, at de går ind i den. Belysningen kan være alt fra dekorationer til hængende motiver, konturbelysninger og meget mere. Det vigtigste er, at det skaber en stemning og fanger øjet. Signalet skal være hygge, men professionel julebelysning er naturligvis også med til at italesætte din forretning som seriøs og ordentlig.

Musik m.m.

Det er videnskabeligt bevist, at musik har betydning for vores humør. Den viden kan du drage nytte af, ved at f.eks. spille god og stemningsskabende julemusik, der giver de handlende lyst til at bruge penge. Simpelthen fordi humøret bliver bedre af den rette musik.

Husk desuden at musikken ikke er det eneste redskab i den forbindelse. Også særlige dufte kan påvirke folk, så deres humør bliver bedre og de bliver mere tilbøjelige til at buge penge.

Smagsprøver og demonstrationer

Smagsprøver og demonstrationer af produkter er gode metoder, hvis du vil sælge mere af en given vare. Desuden tilbyder producenterne ofte selv at sende folk ud og foretage dette, hvormed det er en sand win-win situation for dig og butikken, samt dens kunder!