Der er i dag flere, der overvejer om det er værd for dem at investere i dræn. Her er der nemlig tale om en udgift, der også kræver et stort arbejde, og derfor er det mange ressourcer, der skal lægges i arbejdet.

Alligevel er det noget, der i flere tilfælde godt kan betale sig.

Herunder får du 3 gode grunde til, at du bør få lagt dræn omkring dit hjem.

Slip for fugtgener

For det første kan dræn sørge for, at dit murværk og især din sokkel ikke tager skade af fugt. Dræn forhindre overskydende vand på udendørsarealer og alt efter, hvordan hældningen er på din grund, kan det være at vand og fugt trænger ind mod dit murværk gennem jorden, og efter en længere periode kan det gøre stor skade, hvorfor du kan komme til at kæmpe med fugtgener i dit hjem.

På sigt kan det også føre yderligere skader med sig blandt andet i form af råd og svamp.

Opret fugtigheden

For det andet kan dræn også være en fordel, hvis du synes, at din jord generel ter for fugtig. Især i landbruget hvor det er vigtigt, at markerne er korrekte i forhold til fugtighed, kan det være meget ødelæggende, hvis jorden er for fugtig. For at sikre de bedste vækstmuligheder, kan det derfor være en fordel at få lagt et dræn på din grund.

Husk en spuling

Sidst men ikke mindst kan dræn holde i mange år. Når først du har fået det lagt, skal du således ikke tænke mere over det. Det kan dog være en fordel med en spuling af dræn for at sikre, at de yder lige så effektivt, som de burde og ikke indeholder forskellige former for skidt og snavs.

Og det er noget, du kan få professionel hjælp til på Djursland.