Hvis du skal i gang med et nedrivningsprojekt, kan det godt være, at du sidder og afventer det med en knude i maven. Et nedrivningsprojekt er nemlig meget omfattende og hårdt – og så tager det lang tid. Det er mange mandetimer, så det kan blive en dyr fornøjelse, inden man overhovedet kommer i gang med at bygge nyt. Det behøver det dog ikke være – især ikke, hvis man blot vælger sprængning som nedrivningsmetode i stedet for. Vi har her samlet 3 gode grunde til vælge sprængning frem for nedrivning.

Sprængning er ikke farligt

Umiddelbart tænker man, at det sikkert er farligt, når man bruger sprængstoffer til at rive bygninger ned. Det er dog ikke tilfældet, hvis man blot allierer sig med et professionelt sprængningsfirma. Sprængning foregår nemlig her under strengt kontrollerede forhold. Professionelle sprængningseksperter kan nemlig præcist udregne, hvor stor en omgangskreds sprængningen vil optage – og så vil dette område blive strengt begrænset og sikres, så man kan opleve sprængningen fra en sikker afstand.

Mere sikkert end med en gravemaskine

Man ville nok ikke umiddelbart gætte på, at sprængning ville være mere sikkert end hvis man foretog nedrivning med gravemaskiner – men det er faktisk netop det, der er tilfældet. Hvis man river ned med en gravemaskine, vil der altid være risiko for at bygningen kollapser, hvis der graves et forkert sted. Hvis man derimod vælger at nedrive en bygning med sprængning, bliver det gjort i bidder, så sikkerheden hele tiden er i top og ingen kommer til skade.

Letter oprydningen

Sprængning lægger måske heller ikke ligefrem op til at oprydningen vil være nem – men det er det faktisk. Når man bruger sprængning, står man tilbage med materialer i små stykker, i modsætning til nedrivning med gravemaskine, som ofte kan give nogle ret store materialer, der skal fjernes. Det betyder, at det faktisk er meget nemt og også hurtigt at rydde op efter en sprængning i modsætning til mange andre nedrivningsmetoder.