Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ikke meget der er så fantastisk som en god sommerdag med masser af sol, om det så er i den danske sommer, eller det er under lidt varmere forhold i sydens sol. Der er dog heller ikke noget, der er meget værre end at blive alt for solbrændt, og man det er pænt med en brun teint, er det de færreste der er vilde med at blive krebserøde krydset med lidt vabler, hvis det står slemt til.

Selvom vi nok allesammen kender de mest gængse solråd, er der alligevel tusinder og atter tusinder danskere, der hvert eneste år løber ind i solskoldninger i en eller anden grad. Her finder du tre tips til hvordan hvordan du bruger solcreme så du undgår at blive skolde og hvis du kender dem i forvejen, så tager du nok ikke skade af at få dem genopfrisket.

For det første skal du bruge en god solcreme, og meget gerne en der ikke indeholder en masse giftige stoffer, som mange mærker desværre gør. Et af de mærker kunne eksempelvis være fra Rudolph Care, som du blandt andet kan finde her.

1: Brug mere solcreme end du vil

Langt de fleste ved naturligvis godt, at de skal bruge solcreme, men der er rigtig mange, der bruger alt for lidt og smører det på et for tyndt lag. Man skal bruge ca. 40 milliliter, hvilket svarer til godt en håndfuld, til børn godt det halve. Der er rigtig mange der bruger under halvdelen af dette, hvilket ødelægger effekten af det.

2: Brug solcreme tyve minutter før du går ud

En meget normal fejl, som mange begår, er at de påfører sig solcreme når de går udenfor. Den korrekte metode er, at man påfører solcremen i godt 20 minutter inden man ud i solen, så cremen kan nå at trænge godt ind i huden.

3: Brug solcreme efter din hudtype

Hvis du har en lys hudtype skal du bruge en solcreme med en høj faktor, mens du godt kan nøjes med lavere faktor hvis du er mørkere i huden og generelt ikke bliver solskoldet. Det handler altså ikke kun om hvor kraftig solen er, men også hvilken hudtype du har.