Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et godt indeklima er i flere henseender vigtigt for vores daglige velbefindende og sundhed. Mange af os opholder os indendørs omkring 80% af tiden, og hvis luften ikke er behagelig, kan det resultere i gener som hovedpine, koncentrationsbesvær og dårlig nattesøvn. Heldigvis kan man selv gøre meget, og her er samlet 3 tips til at forbedre og vedligeholde et godt indeklima i hjemmet.

#1 – Luft ud

Mange af os er ikke gode nok til at få luftet ud, især i efterår- og vintermånederne, hvor vi gerne vil opretholde en lun temperatur indenfor og undgå træk. Det er dog vigtigt at lufte ud, og det anbefales at lave gennemtræk i hjemmet i 5-10 minutter tre gange dagligt for at sikre en optimal luftcirkulation.

#2 – Undgå unødig fugt

Ud over at lufte ud er det vigtigt at undgå unødig fugt i boligen. Det betyder blandt andet, at man ikke bør tørre tøj indendørs, men i stedet tørre det udenfor eller i en tørretumbler. Derudover bør man altid holde døren til badeværelset lukket, når man er i bad. Fjern efterfølgende overskydende vand fra både vægge og gulv med en svaber og luft godt ud. Hvis der ikke er et vindue på badeværelset, er det vigtigt at have et godt ventilationssystem, der kan holde fugtniveauet på et minimum.

#3 – Brug emhætte

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at have en emhætte og sørge for, at den altid er tændt, når der laves mad. Emhætten suger luften fra madlavningen, som indeholder både fedtstof og lugt, så det undgås, at den sætter sig i vægge og andet. Lad gerne emhætten køre 5-10 minutter efter, du er færdig med at lave mad for at få så meget som muligt med. Det er en klar fordel at investere i en god emhætte, da den er mere effektiv end en billigere version og ofte også larmer meget mindre.