Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Projekter er en stor del af en virksomheds daglige gang. Hver gang en virksomhed skal have lavet nogle ændringer eller implementeret noget nyt, så er det op til en nøje udvalgt projektgrupper at få det gjort. Et projekt er som oftest et tværfagligt foretagende, hvilket vil sige, at en projektgruppe inkluderer specialister indenfor flere forskellige fagligheder. Der er ofte tale om en eller flere medarbejdere fra følgende afdelinger: økonomi, jura, kommunikation, marketing osv. Disse forskellige afdelinger understøtter hinanden, så projektet er dækket ind fra alle leder og kanter. Afhængigt af hvilket projekt man har gang i, er det ikke sikkert, at man skal have samtlige fagligheder med. Projekter kan være meget forskellige, og det er svært at komme en universal løsning til det perfekte projekt, men herunder kommer et bud.

Definer en tydelig magtfordeling med en enkelt projektleder

I nogen projektgrupper vælger man at have en mere flydende magtfordeling, hvor alle i gruppen egentlig bestemmer lige meget, imens andre grupper vælger at have 2 eller flere ledere. Igen afhænger det af projektet og størrelsen af projektgruppen, men i langt de fleste tilfælde vil det være bedst med en enkelt projektleder. På den måde er der en der kan skære igennem, hvis der skulle opstå uenigheder i beslutningsprocessen.  

Gør det overskueligt med et projektstyringsværktøj

Selvom man har specialister fra flere fagområder, så kan det være svært for projektlederen at overskue samtlige aspekter af projektet. Dette kan dog gøres langt mere overskueligt med et projektstyringsværktøj som samler samtlige aspekter i et program. Læs mere om det her.

Planlæg forløbet nøje  

For at få skabt et godt projekt, er det vigtigt, at man gøre sig umage i planlægningsprocessen. Dette gøres ved, at man sætter sig et mål og flere delmål, og så definere man, hvad man vil gøre for at opnå disse. Disse mål skal selvfølgelig passe indenfor en realistisk tidshorisont og et realistisk budget.