Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du har fået dit kørekort, er man ofte elle vild for at komme ud og få kørt nogle kilometer. Dagen hvor man endelig har køresedlen i hånden og du må køre frit som det passer dig, er en dag som rigtig mange har set frem til. Der er naturligvis en lang række færdselsregler som skal overholdes, men som ung bilist er der ekstra strenge regler. Når du ikke har haft dit kørekort i mere end tre år, får du kørselsforbud efter 2 klip. Reglen om tre klip gælder først, når du har haft kørekort i over tre år. Derfor giver vi i denne artikel en lang række tips til hvordan du som ung bilist kan undgå at få kørselsforbud.

1. Husk at få ordentligt med søvn

Når du er ny bilist er det vigtigt at få din søvn, for at være så oplagt som muligt. Du bør fokusere på at få sovet ordentligt, hvis du gerne vil have de bedste forudsætninger for at køre ordentligt. Det er vigtigt med søvn, og forskning viser, at hjernen fungerer bedre, hvis du har sovet i minimum 8 timer.

2. Hold fartgrænsen

Du kan sagten få flere klip for samme forseelse. Hvis du kører over 30 % hurtigere, end det tilladte, får du et klip. Bødens størrelse afhænger af hastigheden, som starter fra 1500 kr. Kører du mere end 30 % for stærkt på en motorvej, hvor du må køre 130 km/t, får du kørekortet frakendt betinget. Hvis det er 60 % for stærkt, eller 160 km/t eller derover i personbil, varebil eller på motorcykel, får du frakendt kørekortet betinget, og skal op til ny orienterende køreprøve. Kører du mere end 40 % for stærkt med anhænger eller i et større køretøj som fx en lastbil, får du frakendt både kørekortet og lastbilkørekortet betinget, ligegyldigt om du har haft kørekortet i mere end 3 år.

3. Hvis uheldet er ude

Hvis du er uheldig at få frataget dit kørekort, kan du hurtig generhverve det igen. Det naturligvis afhængig af hvilke forseelser du har begået. Ved spirituskørsel er er det langt hårde straffe, og kan ende ud med bøde, fængsel og klip i kørekortet. Et godt tip er at lade bilen stå hvis du ved at du skal drikke alkohol. På den måde er du ikke i tvivl om du har fået for meget eller ikke.