Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal du have lagt nyt gulv? Og overvejer du at vælge sildebensparket? Så er du bestemt ikke alene! Det stilrene parketgulv er efterhånden en klassiker og giver hjemmet et tidløst udtryk. Her får du tre tips til, hvordan du sikrer dig det bedste resultat, når du skal have lagt dit sildebensparket.

#1 – Vælg kvalitet over pris

Først og fremmest er det vigtigt, at det anvendte træ er i god kvalitet. Jo bedre kvaliteten er, jo længere er gulvets levetid og derfor kan det betale sig at vægte kvalitet højere end pris. Dermed ikke sagt, at du skal betale helt urimelige penge for dit sildebensparket, for heldigvis udelukker det ene ikke det andet. Flere leverandører tilbyder kvalitetsgulve til gode priser. Du kan for eksempel få et godt tilbud her. Leverandøren arbejder kun sammen med udvalgt producenter, og sørger altid for selv at kvalitetstjekke produkterne.

#2 – Brug eksperter

At lægge sildebensparket er bestemt ikke en gør det selv-op. Det kræver ekspertise at få en flot resultat, og derfor bør du ikke få hvem som helst til at lægge dit gulv. For at resultatet bliver vellykket, kræver det et helt lige underlag. Selv den mindste slinger i valsen ødelægger symmetrien og får sildebenene til at fremstå tydelige på den ikke så fede måde. Derfor skal du være forberedt på, at der er en del forarbejde i forbindelse med sildebensparket.

#3 – Plej dit gulv

Selvom gulvet er færdiglagt, bør du aldrig stoppe med at pleje det. Umiddelbart efter det er lagt, skal det typisk overfladebehandles med lak eller olie, men det kan også betale sig at holde gulvet ved lige efterfølgende. Den korrekte pleje afhænger af især trætypen og vil altså variere. Derfor er det en god ide at spørge en fagkyndig til råds, så dit gulv får de bedst mulige vilkår og en så lang levetid som muligt.