Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hunden er mennesket bedste ven, og derfor vil vi gerne give og gøre det bedste for vores hunde. Men når vi er ude gåtur med vores hunde, glemmer vi nogengange hvad der egentligt er bedst for hunden, og hvordan man får det bedste gåtur ud af det. Vi vil her forsøge at komme med 3 tips til hvordan man kan gøre gåturen bedre. 

Første tip: Gå fra snor til sele 

Vi tænker ikke altid på at når din hund har en normal snor på i halsbåndet, er alt tryk fokuseret på hundens hals, og det kan give hunden skader eller hold i nakken over tid. Derfor anbefales det er bruge hundeseler, da de fordeler trykket. Mange hunde er også mere trygge ved at skulle have en ekstra snor nede omkring brystet. Så en mere tryg hund, giver også en mere rolig og tryg gåtur.
Se et udvalg af hundeseler her. 

Andet tip: Gå nye ruter 

Man kan ofte have en tendens til at gå den samme vej, når man skal lufte sin hund, dette kan gøre at hunden keder sig, da den allerede kender ruten og de lugte der er. Derfor kan det anbefales at varierer ruten en gang i mellem, så hunden kan få nye oplevelser og sanseindtryk. Og måske finde nye hunde eller spor efter andre dyr.  

Tredje tip: Find områder hvor hunden kan løbe uden snor 

Hvis det er muligt så find en mark eller en hundepark, hvor hunden kan få snoren af, og løbe frit. Dette gør nemlig at hunden kan bevæge sig med en helt anden fart og bevægelse.
Hvis der er andre hunde, kan hundene også løbe og “jagte” hinanden, da de fleste hunde og legesyge og har jagt instinkter i dem. Hunden får derfor brugt en hel anden energi, som gør den træt på en sund måde, som også giver en roligere hund når i så kommer hjem.