Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du skal sælge din bolig er der flere økonomiske faktorer, der spiller ind. Her handler det om at minimere omkostningerne til boligsalget ved enten at vælge den rette ejendomsmægler eller en billig boligadvokat og fikse anmærkninger på tilstandsrapporten

Tip 1: Fiks anmærkninger på tilstandsrapporten

Står du og skal sælge din bolig, så kan det godt betale sig at fikse flere af anmærkningerne på din tilstandsrapport selv.

Hvis en potentiel køber får en tilstandsrapport i hånden med en masse anmærkninger, kan det meget hurtigt afskrække den mulige køber før han overhovedet er kommet ind i huset. Som sælger vil man som oftest gerne hurtigst muligt videre i teksten, men med lidt investering af tid, hvor man får afskåret så mange anmærkninger, som muligt, på tilstandsrapporten, vil huset ende med at fremstå mere attraktivt over for den mulige købere end før. Nogle af anmærkningerne kan du måske selv fikse, hvis du har hænderne skruet rigtigt på – andre kræver en håndværker.

Dette kan resultere i en salgspris så tæt som muligt på den vurderede salgspris og dermed en større økonomisk gevinst til dig samt en mulig kortere liggetid. Derfor bør du få afskåret så mange anmærkninger som muligt på din tilstandsrapport, selvom du som sælger helst gerne vil hurtigst muligt videre i teksten

Tip 2: Præsenter huset simpelt og præsentabelt

Når der skal tages billeder af din bolig, og når din bolig skal fremvises, så sørg for at præsentere boligen præsentabel og simpelt. Ryd ud i dine møbler og boliginteriør. Boligen skal fremstå ryddelig og rummelig. Pak alle dine personlige og sentimentale ting væk, mal væggene hvide, rengør huset og køb friske blomster, som du kan sætte på bordene. På denne måde fremstår din bolig større end før og hyggeligere. Det er nogle af de hyppigste ejendomsmæglertricks – og de virker.

Tip 3: Spar penge på valg af ejendomsmægler

Når du skal vælge ejendomsmægler, så bør du som hovedregel altid få en vurdering af huset af flere ejendomsmæglere – heraf 3-4. Gør ejendomsmæglerne opmærksomme på, at de ikke er de eneste, der laver et tilbud til dig. Ved at ejendomsmæglerne erkender, at der er konkurrence om at få lov at sælge din bolig, vil de som oftest komme med et konkurrencedygtigt tilbud til dig. På denne måde har du mulighed for enten at vælge den billigste ejendomsmægler, eller få presset priserne endnu længere ned hos en af de dyrere ejendomsmægler, for måske har han eller hun lyst til at matche den billigste pris.

Du kan også vælge at sælge boligen selv. Har du eksempelvis et stort netværk på Facebook, kan det være den billigste løsning for dig, hvis ikke, så kan du være nødsaget til at bruge nogle penge på annoncering. Vælger du at den billigste løsning, som er at sælge boligen selv, skal du bruge en boligadvokat til al papirarbejdet. Dette vil koste lidt penge, men sammenlagt er denne løsning langt billigere end at bruge en ejendomsmægler. Alle advokater kan håndtere en bolighandel, så her kan du få et tilbud fra forskellige advokater, og herefter vælge den billigste.