Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Teambuilding er stadig et buzzord for mange ledere, og det er ikke helt uden grund. Selvom teambuilding ikke altid virker lige så effektivt, som lederen kunne ønske, så kan det over sigt skabe stor værdi for virksomheden. Det er dog vigtigt, at man laver teambuilding på den rigtige måde. Derfor får du her 3 tips til, hvordan du optimerer din teambuilding.

Få professionel hjælp

Først og fremmest er det en god idé at få professionel hjælp til din teambuilding. Det sparer dig for en hel masse arbejde, og du er sikker på at få et godt resultat. Samtidig kan du selv deltage i aktiviteterne i stedet for at skulle være praktisk gris på dagen.

Der findes masser af virksomheder og bureauer, som tilbyder professionel teambuilding, så undersøg markedet og find den rigtige samarbejdspartner til din virksomhed. Der kan være stor forskel på, hvad de forskellige bureauer tilbyder, så sørg for at finde det rigtige match til din medarbejdertype.

Overlad ingen til sig selv

Kodeordet i teambuilding er naturligvis, at man skal arbejde sammen. Derfor skal det aldrig være en del af opgaven, at medarbejderne skal gøre noget på egen hånd – slet ikke foran andre. Det kan være en meget ubehagelig situation for nogle medarbejdere, især hvis medarbejderne ikke kender hinanden ret godt. I værste fald reagerer medarbejderen med at isolere sig fra de andre, og det er jo slet ikke formålet.

Giv tid til snak

Det lyder måske banalt, men mange glemmer at give tid til snak i løbet af en teambuildingdag, og det er en fejl. Det er nemlig i de små pauser, hvor grupperne kan tale om dagens oplevelser, at den ægte teambuilding sker. Langt hen ad vejen handler teambuilding jo netop om at give medarbejderne noget at tale om – så giv dem tid til at tale. Især hvis der har været sjove oplevelser i løbet af dagen, er det i eftersnakken at de interne jokes og dermed det personlige bånd opstår.