Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vandhanerne i de mange danske hjem er nok et af de apparaturer i husholdningen som bliver brugt oftest. Derfor er det heller ikke overraskende at den ellers så pålidelige vandhane begynder at dryppe, når den har fået nogle år på bagen. Dette gælder samtlige vandhaner i husstanden, da de bliver brugt af samtlige familiemedlemmer flere gange dagligt. Når dette sker, vil den første indskydelse nok være at ringe til en vvs – installatør, men mange vil faktisk kunne klare det selv. Faktisk vil der i gennemsnit være hele 400 kroner at spare, hvis man selv kan fixe den dryppende vandhane. Hvis dette dog ikke er muligt, kan man finde vvs-hjælp på Fyn her.

Afkalk vandhanen løbende

En af grundene til at mange vandhaner begynder at dryppe med tiden er kalk. Kalkindholdet i vores drikkevand er meget forskelligt fra sted til sted, og derfor kalker nogle vandhaner hurtigere til end andre. For at ens vandhane kalker til og bliver utæt, er det vigtigt at afkalke den. Dette kan gøres ved at påføre eddike på og i vandhanen og så lukke det inde med en plasticpose i 10 minutter. Herefter kan man skylle vandhanen igennem, hvorefter den værste kalk er væk.

Skift blandingsbatteriet

Hvis ens vandhane allerede er blevet utæt, er det ofte på grund af det pres og den kalkmængde, som blandingsbatteriet har været udsat for. Her er der ikke meget der kan gøres for at redde blandingsbatteriet, og det skal derfor skiftes. Hertil skal man bruge en svensknøgle, fastnøgle, en skruetrækker og en lommelygte, så man kan se noget.

Installer en ny vandhane

Hvis skaden er nået helt op i selve vandhanen, kan man ikke nøjes med at skifte blandingsbatteriet, men man skal også have skiftet selve vandhanen. Først og fremmest er det vigtigt at lukke for vandet i hele huset, så vandet ikke fosser ud. Udover det skal man blot have en skiftenøgle eller et fastnøglesæt, så man kan løsne den gamle og montere den nye vandhane.