Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi lever i en tid med opbrud, og de job, vi børn skal have i fremtiden er slet ikke opfundet i dag. Står du overfor de indledende skridt af din karriere, og vil du have et pejlemærke for fremtidens jobs? Vi har fundet 3 tips til fremtidens karriere – fra robotter til projekter.

Tip 1: Fremtiden ligger i industrien

Med et opsving på vej oplever man lige nu, at der bliver større behov for arbejdskraft indenfor industrien. Særligt den del af industrien, som baserer sig på tung viden. I mange af de danske industribranchen, såsom dansk CNC drejning, robotproducenter og droner ligger i fremtidens industri. Til gengæld vil man også se rigtige man produktionsjob gå tabt. Mange af de processer, som mennesker tidligere har stået for og slidt sig ned ved, kan erstattes af maskiner, som blot skal have udskiftet en reservedel ved uheld. Men de industrielle processer, hvor menneskets sind, erfaring og unikke viden skal bruges, forsvinder ikke nu.

Tip 2: Koordinatorer og projektledere

Med kunstig intelligens og robotkommunikation ventende lige rundt om hjørnet, kan vi i fremtiden forestille os, hvordan arbejdspladser, hvor manuelle processer gøres automatiske vil vælte frem. Men evnen til at kontrollere og styre projekter, hvor mennesker er involveret, kan kunstig intelligens ikke kapere og håndtere de uforudsigeligheder, der ligger i menneskets uhåndterbare hverdag. Derfor vil evnen til at koordinere og projektlede arbejde mellem mennesker og maskiner være alfa og omega. Samtidig vil arbejdet med at sikre, at systemer og processer overholdes, være vigtig for den enkelte virksomhed, og lige netop derfor er processtyring af projekter vigtig.

Tip 3: Kreative hjerner

Robotter kan meget, og kunstig intellligens kan virkelig mange ting. Men det at tænkte kreativit og dermed sprænge rammerne for, hvordan der er tænkt indtil nu, bliver svært for den kunstige intelligens fremadrettet. Og der er menneskets sind unikt og kan ikke efterlignes. Genialitet ligger i det uforudsigelige, og den slags kan ikke kodes eller