Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle der har en virksomhed med ansatte, ved at en af de helt store kilder til en god forretning, starter med glade medarbejdere. Hvis man ikke har glade og tilfredse medarbejdere er det svært at drive en forretning. Stor udskiftning blandt medarbejderne skaber utryghed, både blandt de ansatte, og hvis kunder hele tiden eventuelt får kontakt med forskellige.

At sørge for at ens medarbejdere er glade og tilfredse, er derfor også noget, der værd at arbejde med. Her kan du få tre tips til, hvordan du kan holde dem glade. Listen kunne være på 100 punkter, og der findes ikke noget entydigt svar, da det afhænger af alt fra ressourcer, og typen af virksomhed til typen af ansatte og meget meget andet. De tre gode råd er nogle som alle kan bruge, og som ikke kræver store analyser eller kæmpe budgetter.

Gaver varmer

De fleste bliver glad for en gave, og det gælder også medarbejdere. Det betyder ikke, at man skal give gaver i et væk, men til specielle tider. Mange undersøgelser viser, at det rent faktisk er tanken og ikke størrelsen på gaven. I stedet for at holde sig til den klassiske julegave, så overvej en påskegave som disse op til helligdagene. En flaske hvidvin inden sommerferien eller lignende, ting der varmer uden at koste en formue. Dels på grund af dit budget og dels på grund af skattereglerne for gaver.

Anerkend dem

Ansatte bliver motiveret af forskellige ting, en af dem er naturligvis at de får deres løn for at komme på arbejde. En anden stor del af motivationen er dog også anerkendelse. At de får ros for det stykke arbejde de udfører. Det er faktisk stort set lige meget hvad det er, de laver. Hos at rose dine ansatte og kollegaer for deres gode arbejde og ikke kun huske det dårlige.

De bløde værdier

Der er mange der gerne vil have en bonus, og det er der heller ikke noget galt med. Der er dog også mange, der sætter mindst lige så stor pris på en ekstra fridag, en omsorgsdag eller lignende. Familieværdier og tid til familie og lignende vægter for mange langt højere, end 500 kroner mere på lønchecken.