Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis et familiemedlem eller en du er tæt knyttet til, går bort, kan det være en rigtig svær tid at gå i møde. Sorgen overskygger alt overskud, og derfor kan det være rigtig svært at forholde sig til praktiske forhold og samtidig at få tingene gjort. Derfor har vi lavet denne artikel med 3 tips til at gøre døden lettere, som kan hjælpe dig med at håndtere det hele, når en person du har kær, går bort.

Få talt om dine følelser

Noget af det allervigtigste at gøre, når en du holder af, går bort, er at få alt om det. Når du taler om dine følelser og om hvordan du har det med det hele, kan det hjælpe dig med at få det bedre og blive gladere igen. Hvis du derimod går og undertrykker dine følelser og forsøger at gemme dem væk, fungerer det måske fint i et kort stykke tid, men efterfølgende vil alle følelserne ramme dig dobbelt så hårdt. Derfor er det vigtigt at få talt om følelserne, da samtalerne kan hjælpe dig til bedring. Hvis du har svært ved at tale med venner og familie om det, er en psykolog en god løsning.

Vær ikke bange for at bede om hjælp

For nogle mennesker kan det virke ubehageligt og grænseoverskridende at bede andre om hjælp, men i denne situation er det en rigtig god idé at bede dine nærmeste om hjælp. Hjælpen kan omfatte alt fra at give et måltid aftensmad til at hjælpe med at rydde op i den afdødes bo. Du skal ikke være bange for at spørge, for der er fuld forståelse for din situation og dit behov for en hjælpende hånd.

Få hjælp til oprydning i dødsboet

Når man er ramt af sorg og tristhed, kan det virke helt uoverskueligt at skulle rydde op i dødsboet. Heldigvis er det nemt at få hjælp til oprydning i dødsboet, så du kan koncentrere dig om at bearbejde din sorg. De kompetente medarbejdere kan hjælpe dig med at få ryddet op og gjort rent i dødsboet. Det kan ofte være en stor hjælp at få folk uden tilknytning til den afdøde til at hjælpe, da de har lettere ved at bevare overblikket og forholde sig rationelt til hele situationen, og derfor anbefales det at få hjælp til oprydningen og rengøringen af en virksomhed med speciale i dette.