Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvide tænder er sunde tænder. I hvert fald hvis de er hvide af naturlige årsager. Der findes mange forskellige myter om, hvordan man opnår det hvide tandpastasmil, men ikke alle er sande, og nogle af dem kan i værste fald gøre skade på tænderne. Det er for eksempel tilfældet med bagepulver-trenden, hvor man børster tænder i bagepulver for at slibe dem hvide. Man oplever muligvis at få hvidere tænder, men slibningen skader tænderne, og bagepulveret kan desuden give mavesmerter.

Konklusionen må være, at der som sådan ikke er nogle nem mirakelvej at gå, når det kommer til hvide tænder. Det handler i sidste ende om god tandpleje og -hygiejne. Herunder får du 3 tips, der giver dig hvidere tænder på helt naturlig vis.

#1 – børst tænder og brug tandtråd

Rene, hvide tænder kræver selvfølgelig tandbørstning – en korrekt en af slagsen. Brug en tandbørste med medium hårdhed og børst i cirkelbevægelser. Det kan også være en fordel at investere i en elektrisk tandbørste, da den ofte renser mere effektivt end en almindelig tandbørste. Tandlæger anbefaler at bruge tandtråd ca. tre gange i ugen. Det er godt for tandkødet, forhindrer betændelse og fjerner skidt der, hvor tandbørsten ikke kan nå ind, uanset hvor grundig man er.

#2 – gå til tandlægen

Ud over grundig tandbørstning, er det bedste råd at gå til tandlægen ofte. Tandlægen kan rådgive dig på ud fra sin professionelle erfaring – både om hvide tænder, men også om dine tænders generelle sundhed. Der tilbydes en lang række behandlinger, blandt andet tandblegende, der opretholder en sund mund og forebygger dårlige tænder og betændt tandkød.

#3 – pas på bestemte fødevarer

En række føde- og drikkevarer kan bidrage til misfarvning af tænderne og kan med fordel undgås. På listen er blandt andet kaffe, rødvin, sodavand, soja, blåbær samt lakrids og andre søde sager. Hvis man ikke kan undvære føde- og drikkevarer, der kan give misfarvninger, er et godt tip at børste tænder umiddelbart efter indtagelse