Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Fyn er fin. Sådan synger Lasse og Mathilde i den folkekære sang, og der er altså noget om snakken. Særligt når det kommer til de gastronomiske. På Fyn kan de virkelig lave mad. Fra brunsviger til rygeost: Vi har samlet 3 tips til din kulinariske rejse til Fyn.

Tip 1: Smørrebrød i eventyrets by

Smørrebrød i Odense? Det er da en københavner-ting? Nej, de kan så sandelig lave smørrebrød i Odense også. Oluf Bagers Gård i Odense er en sand perle af en lille restaurant. Bygningen har ligget der siden 1586, og det emmer af moderne dansk madkunst og lokalhistorisk mystik. Tag en gåtur i Odenses gamle gader, og sving ind forbi H.C. Andersens barndomshjem, inden i nyder en god frokost på Oluf Bagers Gård.

Tip 2: Sagnomspunden slotsmenu

Fra Odense går turen til Middelfart, hvor Hindgavl Slot ligger. Hindsgavl slot er primært konferencecenter, men er bestemt også en gastronomisk højborg. Restaurant den hvide dame baserer sig på sagnet om en herreskabsdame, hvis liv sluttede, da hun på sin bryllupsdag rejste med hestevogn fra Middelfart Kirke til Hindsgavl Slot. Nu leder hun ved fuldmåne efter sin forsvundne ægtemand, men det skal jo ikke forhindre Den Hvide Dames kokke i at lave ægte mad magi i køkkenet. Skal du over Fyn, så er Restaurant Den Hvide dame klart et stop værd.

Tip 3: Måle bagerbod

Tip nummer tre er en ægte perle, men vi indrømmer, at den også er lidt special. I Måle, som er en mikroskopisk flække nord for Kerteminde, ligger en meget lille bagerbod. Den er ikke stor, den er ikke klinisk ren, men den er ophav til noget af danmarks absolut bedste brød.

Bageriet har ikke nogen hjemmeside. Den annoncerer ikke nogle steder, og folk kan kun finde den, hvis de kender den. Så mystisk, så lille og så perfekt er Måle Bagerbod. Landsbyen Måle er en såkaldt kunsterby, hvor hippier og avantgarde-type i 70’erne købte nedlagte gårde og lavede atalie, røgeri og bageri.

Her i familiens eget hjem hjælper mor, far og unger med at lave alverdens brød, som alt sammen smager helt perfekt. Der laves det, der laves, og når der ikke er mere, lukker butikken for dagen.

Skal du til fyn er her altså tre madoplevelser, som du bare ikke må snyde dig selv for.