Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I alle huse kan der opstå alvorlige skader i boligens skjulte installationer. Ofte kommer disse skader på ubelejlige tidspunkter, og tidspunkter, hvor at skaden er blevet så stor, at det tager alvorlige følgeskader med sig. I dette indlæg har listet 3 tips op, til hvordan gøre din bolig mere sikker, og ligelede til hvordan du får udbedret de mest problemfyldte installationer.

Mange mennesker tænker ikke over det, men det er vigtigt at skabe et overblik over husets tilstand og undersøge steder som man normalt ikke vil undersøge. Både utætte kloakker, gamle eller skjulte elinstallationer og i skjulte vandrør, kan der opstå skader, som du aldrig ville opdage, inden det er for sent. Læs vores 3 tips her.

3 tips som du kan undersøge:

  1. I et hvert hus kan der opstå fugtskader efter utætte vand- og varmerør, og det er ofte nogle af de dyreste skader at udbedre, da følgeskaderne kan tage om sig. Tjek disse jernrør, da de generelt set har en begrænset levetid på 30-40 år, og få dem udskiftet i tide til nogle galvaniseret rør. Ofte kan tilgangen til kloakken  være årsagen til relativt store mængder fugt i huset, hvilket ligeledes kan fører til store følgeskader.
  2. Skjulte el-installationer er ofte årsager til brande, som kan opstå som følge af gamle og ikke-lovlige elinstallationer. skift gamle ledninger ud, som er ældre end 60 år. Ligeledes bør du skifte kontakter, stik og samlinger, som er blevet installeret for mere end 40 år siden, inden det skaden sker.
  3. Historien på huset. Der findes mange måder til hvordan du kan tjekke boligens historie. På www.weblager.dk kan du se alt om dit hus og finde ud af hvilke tidsperiode huset er bygget i. Find tegningerne og tekniske forvaltninger over din bolig. Ligeledes bør du tjekke husets tilstandsrapport og elinstallationsrapport er vigtige elementer, og ofte kun elementer som der kigges på ved køb og salg. Hvis du ike allerede har fået en professionel til at gennemgå papirerne, kan du med fordel gøre dette, for at undgå omkostelige skader.