Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange spekulerer i disse dage på, hvordan man laver en lækker and og heldigvis er det er meget enklere end de fleste mennesker tror. Alle ønsker at deres andesteg har mørt og saftigt kød, sprødt og brunt skind. Men hvordan får man det? Får tre gode tips som gør din andesteg bedre. Hvis du vil have en god opskrift på langtidsstegt and så kan du finde en her – her er de tre vigtigste ting.

1. Sprødt skin.

Man vil gerne have at andestegen se godt ud på julebordet. Skindet skal være sprødt og have den helt rigtige brankede farve. Et rigtig godt trick er jævnligt at ’bade’ anden i sit eget fedt mens den steger. Brug en stor ske eller en madpipette til at suge fedt op og sprøjt det så henover skindet – gerne hvert kvarter mens anden er i ovnen. En anden måde at få lækkert skind er ved at komme en glasering på. Honning og balsamico giver en helt perfekt farve og sprødhed. Brug kun et tyndt lag, så anden ikke bliver for sød

2. Langtidsteg anden

Anden bliver klart bedst hvis du har tid til at langtidsstege din and. Når du har rengjort den og skyllet den grundigt, fylder du den med æbler, svedsker og godt med salt og peber. Husk også godt med salt på skindet. Luk anden med et par kødnåle. Kom lidt grøntsager i et stort fad (løj, gulerødder, porrer, svampe) så sovsen bliver bedre. Læg nu anden i fadet og kom den i ovnen ved 140 grader i 5-6 timer afhængig af størrelsen. Sørg for at købe en god fed and, så er du sikker på at den ikke blive tør.

3. Lav anden i forvejen.

Du kan sagtens lave anden dagen før, skærer den ud og så genopvarme den. Læg den med skindet opad og opvarm den i ovnen ved 190 grader i et kvarter. Kom evt. lidt fedt på skindet inden du sætter den i ovnen, så skindet bliver ekstra sprødt.