Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan virke som en omfattende og uoverskuelig proces at finde nyt erhvervslejemål, men ikke desto mindre er det en nødvendig praksis, når virksomheden vokser. Husk på, at det også er en proces, der byder på mange spændende muligheder – eksempelvis for at sætte de helt rigtige rammer for din virksomhed, så den kommer til at vokse i den rigtige retning de næste mange år. Er du på herrens mark, får du her 3 gode tips til, hvordan du finder det helt rigtige erhvervslokale, uanset om der er tale om kontor-, værksteds- eller butikslokaler.

#1: Start i god tid

Det nytter ikke noget, at du bare vælger den første og bedste løsning, for det kan ofte ende med at være den forkerte. Hvis både din virksomhed og dine medarbejdere skal trives, er det nødvendigt, at du finder de rigtige lokaler. Derfor bør du begynde at lede i god tid. I gennemsnit tager det omkring 3 og 6 måneder, fra du beslutter dig for, at I skal have nye erhvervslokaler, indtil informationssøgningen påbegyndes. Herefter tager det yderligere 3-6 måneder, før I har fundet de rigtige. Det er altså en proces, der tager tid.

#2: Brug ejendoms- og erhvervsportaler

Det kan virke uoverskueligt at finde erhvervslokaler via internettet, men ikke desto mindre er det et nyttigt redskab. Det kræver blot, at du er ihærdig. Søg eksempelvis på Google efter ‘ledige erhvervslejemål’, hvorefter du bliver eksponeret for et væld af søgeresultater. Her er det nødvendigt, at du skelner skidt fra kanel, og det kan nogle gange være besværligt, hvis du ikke ved, hvordan du griber det an.

#3: Husk, at der skal være plads til vækst

Du skal huske på grunden til, at du har brug for et nyt kontorlokale: fordi din virksomhed er vækstet, og du ikke længere kan tage til takke med det lokale, du har. Det skyldes, at der ikke længere er plads til det, I har brug for. Den situation er besværlig, og det vil derfor være en god idé, hvis det nye lokale tillader, at I vækster.