Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At vælge den rette klapvogn kan være et svært og udfordrende, og mange forældre begår fejlkøb første gang, de køber klapvogn. Du skal tilbagelægge mange kilometer med en klapvogn og dit barn skal sidde behageligt. Klapvognen skal derfor både passe til dit og dit barns behov. Derfor skal du sørge for at vælge en klapvogn, der passer ind i din hverdag.

Sikkerheden og komforten skal selvfølgelig være i topklasse, så du er sikker på, at dit barn sidder godt og trygt, når i er på farten. Med tiden bliver klapvognene mindre og mindre og henvender sig til familier i byerne – men egner sig ikke særlig godt til middagslure for dit barn. Der bør derfor prioriteres en ordentlig soveplads, hvis dit barn ønsker at tage lure, som jo er vigtige for dit barns udvikling. Se et stort udvalg af klapvogne her.

Tip 1: Start din søgningsproces

Søg på nettet og læs alt om klapvogne, søg på TÆNK’s hjemmesider og andre forbrugersider omkring ”Best i test”-klapvogne, spørg venner og bekendte, som har børn omkring deres erfaringer med klapvogne og prøvekør eventuelt venners klapvogne og klapvogne i fysiske butikker før du træffer et valg.

Tip 2: Vægt og konstruktion

Vægten på klapvognen har meget at sige, især hvis du hver dag skal løfte den for at træde ind i en bus eller en bil, og den skal dermed også være nem at manøvrere med. Tænk på, hvordan din hverdag ser ud med hensyn til at bære på og manøvre med klapvognen. Har du bil, så skal din klapvogn kunne foldes sammen, så den kan ligge i bagagerummet – her kan det være en god idé at vælge en klapvogn, der har et quick-fold-system, så den er nem og hurtig at folde sammen og folde ud efter behov, da denne bevægelse skal laves flere gange hver dag.

Det kan desuden altid være en fordel at vælge en klapvogn med kurv under sædet, så du ikke selv skal slæbe på din og dit barns tasker. På samme tid bør du vælge en klapvogn med en god kaleche, der kan skærme for sol, regn og vind. Klapvognen bør altid være behagelig at køre med, så derfor anbefales at du afprøver forskellige modeller og typer, så du nemt kan sortere dem fra, der ikke er behagelige at køre med.

Tip 3: Fremtidssikrer din klapvogn

Som hovedregel er det vigtigt, hvert fald det første års tid, at klapvognen vender sådan, at du og dit barn kan se hinanden. For dit barn er det trygt at kunne se dig, og hvis ikke, er der mange indtryk, og barnet ved ikke med sikkerhed og du er bagved – dette kan skabe stress og usikkerhed hos barnet. Husk at barnet skal være stærk nok i ryggen til at sidde selv, før du kan bruge klapvognen.

Med tiden bliver dit barn mere og mere tryg ved at køre ture i klapvognen og dit barn bliver mere nysgerrig. Derfor kan du med fordel investere i en klapvogn, hvor der er mulighed for skift at sidderetningen.

Målene på din klapvogn bør som hovedregel være mindst 90 cm., hvis klapvognen skal bruges som soveplads i mere end det første år.