Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi kender formentlig alle sammen følelsen af at være helt udkørt mentalt. Der har været fart på fra morgenstunden i hjemmet, larm på vej til arbejde, den nærmeste kollega har snakket hele formiddagen – selv uden en kop kaffe ved hånden. Det man egentlig mest af alt har brug for, når man kommer hjem, er en lille smule ro. Hovedet har kørt på overarbejde hele dagen. Men hverken værre eller bedre står det til, da der også er god volumen på om aftenen.
Vi giver her 3 simple tips til, hvordan du kan nemt kan sænke lydniveauet – både i hjemmet og på arbejdspladsen.

Gulvtæpper i hjemmet

Gulvtæpper kan hjælpe med at tage en del af støjen i hjemmet. Legetøjsbiler kan have en utrolig øreskærende lyd, når de fræser henover et trægulv. Et gulvtæppe vil tage en del af denne lyd.
Generelt set bliver der også mindre larm til eksempelvis middagsselskaber, når der er lagt gulvtæpper i hjemmet. Det behøver ikke at være væg-til-væg tæpper.

Akustikplader

Akustikplader. Der er ikke så meget at sige. De sænker støjvolumen ganske upåklageligt og giver et bedre lydniveau i enten hjemmet eller arbejdspladsen. Mange institutioner har placeret x-antal plader i loftet for at mindske larmen.
Flere og flere moderne hjem begynder også at få eftermonteret akustikplader i loftet på blandt andet børneværelserne. Det er ikke kun godt for forældrene. Det betyder også, at ungerne kan larme endnu mere på deres værelser uden hele tiden at blive irettesat.
Du kan læse mere om akustikplader her.

Noise-cancelling headset

Når du virkelig har brug for ro, så er det ikke altid nok at sætte sig i et andet lokale med lukket dør. Der skal nogle gange mere til, hvis man ikke ønsker de penetrerende toner fra støvsuger, børn der leger eller andet hjemlig lyd. Her kan det være fordelagtigt at investere i et par hovedtelefoner, der er noise-cancelling. Dem kan man enten bruge i hjemmet eller på job, hvis der kræves dyb koncentration. De lukker af for al støj udefra, så man kun hører sin valgte musik eller lign.