Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du er studerende, ved du, at eksamensperioden er lige rundt om hjørnet, og det betyder som bekendt, at det er tid til at skrive skriftelige opgaver. Det er fælles for de fleste, at de ønsker at aflevere en opgave, der er god, fordi det er dem, der får de bedste karakterer. Her er et par tips til, hvordan du skriver den gode opgave.

Gå i gang i god tid

Nøglen til at skrive en god opgave er forberedelse. Jo mere du forbereder dig, jo bedre bliver din opgave. Det betyder naturligvis, at du skal gå i gang i god tid, så du ikke pludselig føler dig stresset og bliver nødt til at aflevere noget, der er halvfærdigt. Når du går i gang i god tid, har du ligeledes mulighed for at få nye idéer undervejs, som du kan inddrage i din opgave. Det er rigtig vigtigt, at du har en god mavefornemmelse omkring det, du afleverer til eksamen, og forudsætningerne for det er bedst, hvis du har god tid til at skrive opgaven.

Korrekturlæsning

Hvis en opgave skal være god, kræver det, at den ikke er fyldt med stavefejl. Det er helt almindeligt, at en opgave indeholder fejl, når den skrives første gang. Derfor er det vigtigt, at du efterfølgende gør meget ud af korrekturlæsning, så fejlene findes og rettes. Hvis du ikke selv er så skarp til det, kan det klart anbefales at få professionel hjælp til at læse din opgave igennem. Det kan du læse mere om her.

Et emne der interesserer dig

Det er altid nemmere at skrive om noget, der interesserer dig. Måske er emnet fastlagt på forhånd, men du kan altid vinkle den, så du alligevel kommer til at skrive om noget, du finder interessant. Det vil uden tvivl gavne dig, når du sidder midt i skriveprocessen.