Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kommer nok ikke bag på særlig mange, at der er mange udgifter forbundet med at få et barn. Alligevel kan det godt komme bag på mange, hvor mange udgifter der rent faktisk er tale om. Typisk koster det mellem 15 og 20.000 kroner alene i de omkostninger der er direkte forbundet – dvs udgifter til barnevogn, babyseng, autostol og lignende.

Heldigvis er der dog også penge at spare, hvis man ellers er villige til at yde lidt arbejde selv, og det hele ikke behøver være spritnyt.

1: Brug reshopper

Den danske app Reshopper er uhyre populær blandt forældre til børn i alle aldre. Her kan man sætte alt inden for udstyr og tilbehør til børn til salg. Det er en form for gul og gratis eller DBA for baby og børneudstyr. Man bliver vist ting, der er til salg inden for en vis radius. Det kan godt være, du ikke er vild med tanken om at købe brugt, men der er nogen ting, hvor det giver god mening. Eksempelvis den første autostol, der typisk kun skal bruges i et halvt års tid.

2: Lav det selv

Der er rigtig mange ting du kan lave selv og dermed spare rigtig mange penge. En sengerand kan eksempelvis hurtigt koste mange hunderede kroner og helt op til tusind kroner. Hvis du har sy fingrene nogenlunde skruet ordentligt på, kan du sagtens sy sådan en selv for en brøkdel af prisen. Du skal blot bruge noget pladevat og noget stof – pladevat kan købes i hobby forretninger, metervarer stof kan du med fordel købe online som her.

En anden ting du kan lave selv er mad. Man kan bruge mange tusinder kroner på babymos, når de små begynder at spise dette, men du kan sagtens lave det selv mindst lige så godt med kartofler, gulerødder og den slags.

3: Brug netværk

Du kender garanteret en masse andre, der har fået børn, og der er måske nogen i din familie, der har. Du kan spare rigtig mange penge ved at låne nogle af de mere basale ting. Der er mange der har babyting og tøj liggende, som bare samler støv, og som gerne vil låne det ud i en periode, så spørg dit netværk og spar mange penge.