Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ingen tvivl om at vores naboland syd for grænsen, Tyskland, med over 80 millioner indbyggere, betragtes af mange danske virksomheder som et meget attraktivt marked. Netop derfor giver vi dig i denne artikel 3 tips til hvordan du kan starte virksomhed på i Tyskland. Med det enorme marked i Tyskland og den lette logistik er der rigtig mange danske virksomheder som ser sig om efter muligheder for at oprette virksomhed i Tyskland Læs med i de nedenstående tips, og bliv klogere på mulighederne for at starte op i Tyskland.

#1 – Find de rigtige medarbejdere

Ligegyldigt hvor du ønsker at starte virksomhed, er det yderst vigtigt at finde de rigtige medarbejdere til de forskellige stillinger. Der er mange muligheder for at hyre nye ansatte ind, men hvis du ikke selv ønsker at være tilstede dagligt er det yderst vigtigt at du finder en person du stoler på og har tillid til. Selvom mange kan snakke og forstå tysk, er det vigtigt at du ikke ser sproget som en barriere. Så ansæt hellere en daglig leder, som du kan tale dansk med og kan videre formidle det som du/I ønsker.

#2 – Find en professionel eksportrådgiver

Hvis du ønsker at stifte et tysk selskab, kan det være en god beslutning at tage folk med på råd. Et såkaldt GmbH selskab, er den tyske version af et ApS og står for “Gesellschaft mit beschränkter Haftung”, betegnelse for et anpartsselskab. Den tyske lovgivning om denne selskabsform er fra 1897 og med få ændringer fortsat gældende. Reglerne for et GmbH næsten de samme regler, som er gældende for et dansk ApS, dog med et par undtagelser. Bl.a. at direktører I tyske selskaber hæfter personligt for visse forhold, som vi ikke kender til i Danmark.

#3 – Find de rigtige lokaler

Generelt set kan der være store problemer med at finde lokale, hvis man kommer som “turist”, til et andet land. Derfor er det vigtigt at lokale og leje aftalen er på plads, inden man ønske at starte sin virksomhed.