Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For de flestes vedkommende er sommerferien ved at være et overstået kapitel, og det betyder ofte også, at der er mange der allerede nu, så småt er begyndt at tænke på, hvor ferien skal gå hen næste år. Det er rent faktisk meget hyppigt, at man allerede mens man er på ferie, går i tanker om den næste ferie i takt med at ens nuværende nærmer sig slutningen.

En tin der er blevet mere og mere populært at at rejse flere af sted sammen og leje et hus sydpå, hvor der er plads til mange mennesker, i stedet for at indlogere sig på et hotel. Det giver nogle andre muligheder og friheder at have sin egen bolig, end hvis man kun har sit hotelværelse eller lejlighed. Her er nogle råd til hvordan i får meget ud af ferien.

1: Tag flere generationer af sted

Der er noget ubeskriveligt ved at holde ferie sammen flere generationer. Det kan være at dine børn ser deres bedsteforældre meget i det daglige, men der er en god sandsynlighed for at det ikke sker ofte nok. Du ser sikkert heller ikke dine forældre så tit som du gerne ville. At holde ferie sammen giver jer tid til hinanden på en helt anden måde, end når i bare lige spiser sammen en gang imellem, og de måske passer børnene. Tag en feriebolig i Toscana eller lignende, hvor der er god plads til jer alle sammen, uden i skal gå op og ned af hinanden hele ugen.

 

2: Undgå bedsteforældrene 

Dette strider naturligvis komplet mod første råd, men selvom der er noget helt fantastisk ved at rejse med sine forældre, og bedsteforældrene til ens børn, så bliver det også en anden slags ferie, end hvis man rejser med søskende eller eventuelt vennepar. Det bedste du kan gøre for dine børn er ofte at rejse med andre der har børn på nogenlunde samme alder som jer. Selvom familieferier i høj grad handler om at tilbringe tid sammen, så vil dine børn have meget glæde ud af at lege med andre.

3: Tænk over transporttiden

Hvis i kører på ferie betyder det måske ikke så meget, hvor i lejer et hus, da det er let at planlægge hjemmefra. Hvis I derimod skal leje bil eller biler i lufthavnen og derfra kører til huset, kan det være en god ide at overveje hvor langt væk det ligger. Det kan være hårdt for børnene, hvis der skal køres 3-4 timer fra i lander og indtil i er i huset, alt efter hvor gamle de er og hvor kørestærke de er.