Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det går godt for den danske økonomi, hvilket over en bred kam også betyder, at det går godt for de danske virksomheder. Der er dog især et punkt, hvor mange virksomheder ser sig udfordret. Det er når det kommer til arbejdskraft. For når det går godt, er der lav ledighed. Når det er lav ledighed, kan det være svært at finde kompetente medarbejdere.

Står man også skal bruge specialiserede medarbejde inden for krævende fag, kan det således som virksomhed være lidt af en udfordring, at få fat i de rigtige. Det kan hurtigt blive en proces der er både meget tidskrævende og meget ressourcekrævende. Det kan især være dyrt og besværligt, hvis man ender med at ansætte en person, der ganske enkelt ikke var den rigtige til opgaven.

Her er tre gode tips til hvordan i ansætter de rigtige mennesker i jeres virksomhed.

1: Få professionel hjælp

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at man ansætter de rigtige, især i ledende stillinger. Det kan være utrolig dyrt, hvis man tager fejl i hvem man ansætter. Det kan være, at man i en samtale har en rigtig god kemi, og ansætter ud fra denne. Kemi er dog ikke nok, hvis resten af pakken ikke følger med. Ved at bruge et rekrutteringsbureau som dette eller en rekrutteringskonsulent, mindsker man risikoen for dette.

2: Overvej hvor stillingen skal slås op

Det kan som nævnt være svært at finde arbejdskraft i visse sektorer og brancher. Det kan derfor også være fristende at gå bredt ud med stillingsopslag. Jo bredere man kommer ud, jo flere uaktuelle ansøgninger risikerer man dog også at få. Det er langt bedre at få 10 gode ansøgninger end 100 middelmådige. Så undersøg markedet grundigt, og overvej igen at bruge rekruttering i stedet for at søge bredt. Ofte ved dem man vil ansætte måske slet ikke, at de havde lyst til at blive ansat.

3: Lav tests for ansøgerne

For nogle kan det virke grænseoveskridende at skulle igennem en masse tests i forbindelse med en jobsamtale. De kan godt være rigtig gode og sige meget om personen. Støder men modsat ind i personer der næster at tage tests, eller er meget modvillige, kan man hurtigt vurdere, at det sandsynligvis ikke er nogen, der er villige til at tage de skridt der skal tages.