Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du problemer med at læse eller skrive? Er du ordblind? Fortvivl ej! Med teknologiske hjælpemidler kan du gennemføre en uddannelse, deltage i sociale fællesskaber online og være fuldstændig selvhjulpen i forhold til at læse og skrive i hverdagen. IntoWords er et digitalt onlineværktøj til brug på tværs af platforme, der støtter din læsning og skrivning. Programmet er skabt som en del af en række hjælpemidler til ordblinde.

Læs med her og få 3 tips, hvordan du bruger læse- og skriveredskabet IntoWords i det daglige.

Få læst teksten op

IntoWords læser tekst op for dig på din computer, tablet eller smartphone. På den måde kan du arbejde med dine egne tekster, læse andres tekster eller følge med i de sociale medier uden at miste dele af indholdet. Du kan følge med i teksten ved at benytte dig af highlight til at fremhæve enkelte ord, sætninger eller ord og sætning. Stemmehastigheden på oplæsningen kan nemt justeres op eller ned, ligesom du også kan ændre selve stemmen og tilkøbe flere sprog.

Få hjælp til at skrive

IntoWords støtter dig i din skriveproces ved hjælp af auditiv feedback. Det foregår ved, at du undervejs i skrivningen foreslås kontekstbaserede ordforslag, ordprædiktion og stavehjælp. Det kan blandt andet hjælpe dig, hvis du går i stå midt i en sætning. Under din skrivning kan du få oplæst bogstavnavne, bogstavlyde, ord eller sætninger, der kan træne din stavning og skrivning. IntoWords tager højde for de mest almindelige stavefejl og kommer med relevante ordforslag.

Ordlister og ordbog

IntoWords er forsynet med ordlister, der gør det nemmere at skrive fx fagord, der passer til et bestemt fagområde. Når du fx skriver en rapport i et bestemt fag eller en artikel om et specifikt emne, er det en fordel at have tilvalgt relevante fagordlister. Med ordbogen kan du let slå ord op, som du ikke kender. Du støttes naturligvis hele vejen af stavehjælp af både ordforslag og forklaringer, så du finder frem til det korrekte ord eller bøjning og den rigtige betydningsforklaring.

IntoWords kan være din hjælp til højere karakterer i skolen, bedre resultater på jobbet og større selvtillid eller frihed i tilværelsen.