Uanset, om i lige fået et barn og skal til at indrette et børneværelse for første gang, eller om i har haft børn i flere år og nu tager beslutningen om at opdatere børneværelset, vil det nok altid være en udfordring. Men det vigtigste er dog at man altid har barnet interesser i første række, og at man hurtigt skrotter ideen om et stilrent børneværelse. I stedet skal man eksperimentere med elementer på værelset, man ved barnet kan lide.

Indret med børneplakater på værelset

En rigtig god måde til at få børneværelset til at matche barnets unikke personlighed er ved at finde nogle plakater til børneværelset. Disse skal selvfølgelig afspejle barnets interesser og personlighed. Du kan finde søde plakater til barnets værelse her, og dermed sikre dig at dit barn altid har noget opmuntrende og sjovt at se på. Hvilket jo især er vigtigt, idet et værelse skal være et frirum for dit barn, hvor de kan få pustet ud fra hverdagens travlhed og blot være sig selv, dette skal billederne jo selvfølgelig også omfavne.

Find de helt rigtige møbler

Det er ikke kun børneplakaterne som er vigtige, men også hvordan du indretter med møbler kan gøre en forskel. Online kan man nemlig finde et rigtigt stort udvalg af sjove og kreative møbler, som igen kan omfavne barnets individuelle interesser og ønsker. Dette kunne fx være en seng, formet som en rumraket eller en bil. Man kan også steppe det lidt op, og finde en høj seng med en rutsjebane, til det lidt ældre barn.

Husk at det er et børneværelse

Det vigtigste når man indretter et børneværelse er at huske det faktum at det er til et barn og ikke en voksen. Derfor skal man ligge alt der har at gøre med ”stilrent” til side, børn ønsker ikke et designerværelse. De ønsker et værelse som netop de synes er fedt, et værelse som omfavner deres interesser. Hvis de ønsker at få malet en væg i skrigende grøn, skal man da endelig bare kaste sig ud i det, og anerkende barnets ønske.