Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom vejret lige nu måske lyver lidt, så er det sommer, og der går forhåbentlig ikke længere, inden solen rigtig tager fat. Det betyder også, at hvidvin og rosé sæsonen for alvor er skudt igang. Det er nu er de tunge rødvine, falder lidt i baggrunden og de lettere tager over. Herunder får du tre gode tips til hvad du kan servere, når solen står højt. Tre forskellige typer af sommerdrinks, der alle er sikre hits.

Aperol Spritz

De sidste par år har Aperol Spritz virkelig vundet indpas. Der vil nok også blive solgt og lavet mange af dem igen i år. En af grundene til at Aperol Spritz er blevet så populær som det er tilfældet, er nok ikke mindst udseendet. Den er mildest talt meget egnet til at blive delt på sociale medier på grund at sit udseende. Den skriger nærmest sommer. Derudover er den nem at lave. Du skal bruge et stort vinglas. Det skal fyldes med isterninger. Alt efter størrelsen på glasset, så skal der ca. 4 cl aperol, 6 cl prosecco og 2 dl danskvand og en skive appelsin. Nogle synes drinken er en smule bitter, dem dem kan man erstatte prosecco med asti eller andre vin man normalt ville bruge til desserter. Der er ikke noget der er rigtigt og forkert, så prøv jer frem, med bestiller man på en bar eller lignende laves den med prosecco.

Rosé

Der er ingen tvivl om, at i løbet af relativ få år, har rosévinen fået en kæmpe opblomstring og er steget voldsomt i popularitet. Hvor man tidligere kunne finde et par enkelte rosévine i dagligvarebutikkerne er sortimentet blevet større og større. Det er ikke længere forbeholdt kvinder, og mænd har i den grad taget de lyserøde dråber til sig. De findes i alle prisklasser, og det gode ved dem, er at de ikke behøver koste en formue for at være glimrende. Man kan få rosévine fra stort set alle lande, men det er stadig de franske der er i føretrøjen.

Gin & tonic

En gin & tonic eller GT’er som mange ynder at kalde dem, er et stensikkert hit hos mange. Det er en drink, der fungerer glimrende hele året rundt, men en god gin tonic i solen er svær at hamle op med. Drinken har været populær i mange årtier, men alligevel er der sket meget på området de senere år. Udvalget af gin er eksploderet, og der er flere og flere der går op i netop gin. Det er ikke længere bare Bombay og Gordons. En af de store hits er Hendriks, der typisk serveres med agurk, der giver en endnu friskere smag.