Er dit barn i den aldre, hvor han eller hun skal til at lære at læse. Det er rigtig vigtigt at forældre tager denne læring seriøst, da det er noget som vi alle skal kunne – senere hen i livet.  At læse er meget svært at starte med, da der er så mange ord og stavelser som man skal lære at tyde – via bogstaverne. Det kan derfor være lidt af en udfordring for børn at komme i gang med læsningen, da de ved at der er nogle ting som er sjovere og lettere. Her får du 3 tips til hvordan du kan gøre læsningen sjov, og dermed skabe en interesse for dit barn.

Sæt dig ned med dit barn og læs

Det kan være rigtig svært at få sit barns til at koncentrere sig med en bog, især hvis det skal være seriøst.  Det kræver at du er ret pædagogisk anlagt, og kan trykke på de rigtige knapper – hvis du skal have dit barns interesse i at læse. Har du en ven eller veninde som arbejder som pædagog, så kan du prøve at lære nogle tips og tricks af denne person.

Lav en leg ud af det

Alle børn elsker at lege. Det er derfor en super god måde at lave børnenes læring til leg. Du kunne f.eks. opstille en ”klasselokale” i hjemmet, og lege en skør lære, som har lavet nogle sjove sætninger på en tavle. Du og dit barn får nogle sjove timer til at gå, og han eller hun vil helt sikkert lære at læse en sætning eller to.

Brug et online læseredskab

Skal dine børn have en god forudsætning for at lære at læse og skrive, så bør du undersøge dine muligheder for et af de online læseredskaber som findes – f.eks. programmet Intowords. Disse redskaber er også godt hvis i har fundet ud af at jeres barn er ordblind, eller har tegn på læsevanskeligheder. Disse giver en stor støtte, og hjælper personer i alle aldre med at læse og formulere sig korrekt skriftligt.