Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvordan identificerer man skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er overalt. Det er en type svamp, der vokser fra små sporer, der flyver  i luften. Det kan vokse næsten overalt, hvor der er fugt og en behagelig temperatur.

Typisk omfatter det omkring hvert fugtigt sted i dit hjem.

Du kan let få øje på den mest synlige type skimmel, kaldet meldug, der begynder som små, normalt sorte pletter, men vokser ofte i større kolonier. Det er de sorte ting du ser i fugerne i dit brusebad, på fugtige vægge og udendørs på overfladerne af dækbrædder, især i fugtige og skyggefulde områder. En malede overflade er ofte vanskelig at skelne fra en snavset.

 

Første tip. Test for meldug

For at teste for skimmel og meldug, skal du blot dryppe et par dråber blegemiddel (klorin) på det mørkede område. Hvis det lyser efter et til to minutter, har du meldug. Hvis området forbliver mørkt, har du sandsynligvis snavs.

 

Andet tip. Test om det er Skimmelsvamp eller snavs

 

De fleste skimmelsvampe er umiskendelige, men nogle gange små eller stort set skjulte vækster gør bare en overflade udseende beskidt.

En hurtig test for skimmelsvamp kan gøres, ved at dypper en vatpind i fortyndet blegemiddel (1 del blegemiddel, 16 dele vand) og kom det på væggen. Hvis stedet bleger hurtigt (eller komme tilbage efter rengøring), formoder, at det er form. Skimmel testsæt kan købes her og de registrerer tilstedeværelsen og identificerer typen af ​​skimmel. De hjælper dog ikke med at bestemme årsagen eller fortæller hvad man skal gøre ved det.

 

Tredje tip: Test for råd med en skruetrækker

 

Meldug er en overflade type skimmel, der ikke beskadiger dit hjem struktur. Men andre former for skimmel forårsager råd. Test det mistænkte område med en skruetrækker eller et andet spidst værktøj. Hvis træet er blødt eller smuldret, har svampene fået fat og er begyndt at rådne træet.