Flere og flere danskere går op i bæredygtighed – også når de handler ind i det daglige. Vi vil alle sammen gerne passe på vores jord, så vi efterlader den i bedst muligt stand til næste generation. Og nu vi er ved næste generation, så er der faktisk mange muligheder for at starte dit klima- og miljøbevidste forbrug op, når du får børn. Hvis du da ikke allerede har tænkt bæredygtighed ind i alle dine vaner og sit forbrug.

Køb børnetøj i bambus

Bambus er meget anvendelig til tøjproduktion og er fremtiden inden for bæredygtig mode. Bambus er en hurtigvoksende plante, der hverken behøver pesticider eller skadedyrsbekæmpelse. Den spreder sig af sig selv og forbedrer samtidig jordkvaliteten, der hvor den gror. Bambus gror stort set uden vand og kan både overleve oversvømmelser og tørke. Bambus hjælper endda på CO2-niveauet i højere grad end træer. Prøv at finde lækkert og blødt økologisk bambustøj til dine børn (og dig selv) næste gang, du skal handle tøj.

Køb brugt og aflever til genbrug

Det siger næsten sig selv – men ikke alle husker det som en mulighed: Du kan finde meget lækkert og næsten ubrugt tøj til dine børn ved at gå i genbrugsbutikker eller undersøge de forskellige populære børnetøjs-apps. Når dine børn er vokset fra deres tøj, kan en anden få glæde af det. Så husk også at aflevere det brugte børnetøj til genbrug – eller sælg det. Du må endelige ikke smide det i skraldespanden, da det så ikke bliver genanvendt eller genbrugt, men blot brændt. Selv det hullede og plettede tøj kan anvendes til klude og twist, hvis du afleverer det i den rette container på genbrugspladsen.

Hullet tøj kan repareres

Du kender det sikkert: Dit barn har igen skrabet hul på knæet af sine nye bukser ved at kravle rundt på legepladsen i børnehaven. Det er mega ærgerligt, men tøj skal jo bruges! Dog er der ingen grund til at smide bukserne ud. Hvis du selv er fiks på fingrene, så sy en lap på knæet. Du kan gemme stofrester fra andre stykker tøj til netop dette formål. Det var meget brugt i 70’erne og 80’erne at lappe sine børns bukser – og der er endnu større grund til at tænke i miljø og bæredygtighed i dag. Så sænk dit forbrug ved at lappe bukserne! Eller lad barnet bruge bukserne i det daglige, når der skal klatres i træer, arbejdes i have eller andre vilde ting, hvor bukserne er i risiko for at blive ødelagt.