Er du i fuld gang med at studere jura på et af landets universiteter, eller skal du først til at starte lige om lidt? Så kan du med fordel læse med herunder, hvor du får et par gode råd til, hvordan du på bedst mulig vis kommer igennem dit jurastudie.

Jurastudiet er et hårdt et af slagsen, som kræver meget arbejde og stort fokus, hvorfor det nogle gange kan være nødvendigt med tre gode fifs til at komme helskindet igennem de mange år på universitetet.

1.     Husk perspektivet

Som jurastuderende foregår en stor del af tiden med næsen dybt begravet i store og tunge bøger. Resten af tiden foregår som udgangspunkt i et forelæsningslokale og eventuelt med arbejde i studiegrupper, hvorfor det nogle gange kan være svært at huske, hvorfor du egentligt begyndte at studere jura.

Derfor er det en god idé at minde dig selv om det liv og det arbejde, som venter efter jurastudiet. Det hjælper nemlig til at holde motivationen og dampen oppe at have et mål at sigte efter. Du kan læse mere om dine fremtidige muligheder som eksempelvis forsvarsadvokat på Forsvareren.dk.

2.     Overvej at tage et studiejob

Som jurastuderende har du gode muligheder for at få et relevant studiejob relativt tidligt inde i dit uddannelsesforløb. Et relevant studiejob kan på samme måde minde dig om perspektiverne i den uddannelse, du er ved at tage, mens du med et relevant studiejob på eksempelvis et advokatkontor er sikker på ikke at miste forbindelsen til den virkelige verden og dens problemer.

3.     Vær social

Endeligt er det vigtigt at se noget til dine studiekammerater uden for selve undervisningstiden. Ved at mødes i fredagsbaren eller til andre aktiviteter uden for skolen, kan du skabe tættere og mere personlige bånd til dine medstuderende, hvilket vil gøre de mange timer på læsesalen og i forelæsningslokalet mere underholdende.