Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er snart vinter, og faktisk er det allerede nu så koldt udenfor, at vi skal til at tænde for varmen. Mange mennesker forbinder automatisk vinteren med skyhøje varmeregninger, men faktisk behøver det ikke at være sådan, selvom det (næsten) ikke kan undgås, at du kommer til at have mere brug for varme om vinteren, end når det er sommer.

Dog behøver regningen ikke nødvendigvis at løbe løbsk. Derfor får du herunder et par gode råd til, hvad du kan gøre, for at spare lidt på varmeregningen. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre, hvis man lige tænker en smule over det.

Brug isolerende gardiner

Anvend gardiner, der isolerer. Det vil hjælpe til at holde på varmen, og samtidig kan de bruges om sommeren til at skygge for solen, så der ikke bliver alt for varmt på soveværelser i løbet af dagen. Det er altså en god løsning, selvom det ikke er vinter — og derfor er et helt optimalt at have sådan nogle på soveværelset. Gardinerne vil desuden også kunne bruges i stuen, men her er det nok en bedre idé at investere i isolerende plissegardiner, rullgardiner eller lamellgardiner, da denne form for gardiner passer bedre ind i stuen.

Skru helt ned for radiatoren, når du lufter ud

Luft aldrig ud uden at slukke helt for radiatorerne. De vil med det samme registrere et stort skifte i temperaturen, og derfor vil de skrue på for fuldt blus, så de kan holde den temperatur, som den er indstillet til. Det vil medføre, at den spilder en masse varme, da det ikke er muligt for radiatoren at sikre rummet den valgte temperatur, fordi vinduerne er åbne, og varmen derfor vil sive ud igen i stedet for at opvarme rummet.

Lad være med at tildække termostaterne

Er din radiator tildækket, så vil der ikke længere være fri luftstrømning omkring radiatoren, og derfor vil termostaten opfatte, at det er varmt og lukke for varmetilførslen. Herved vil varmen ikke komme ud i rummet, hvilket vil resultere i, at man skruer højere op for termostaten. Man bør derfor sikre sig, at radiatoren ikke er tildækket af et gardin eller noget lignende. Det samme gør sig gældende, hvis du har møbler stående foran din radiator.