Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er rigtig mange, der ikke kender til deres rettigheder, når det kommer til det at søge kompensation for et fly, der er aflyst eller blot forsinket. Det betyder, at mange danskere hvert år går glip af en stor sum penge, som kunne have været med til at bløde den uheldige oplevelse op, som de kommer ud for, når de pludselig ikke kan komme med det fly, som skulle bringe dem til sydens sol eller må vente i mange flere timer i en udenlandsk lufthavn på at komme hjem. Før du rejser, bør du derfor kende til 3 gode tips i forbindelse med at søge kompensation. Find dem herunder.

Kend til dine rettigheder hvis du fly er aflyst eller forsinket

  1. Er dit fly helt aflyst eller over tre timer forsinket, har du krav på en kompensation. Du bør derfor søge erstatning hurtigst muligt efter, at du bliver bekendt med den situation, du befinder dig i. Dog har du mulighed for at søge bagudrettet, hvorfor du også med fordel kan finde ud af, om du inden for de seneste tre år har været udsat for enten aflyste fly eller forsinkelser på over tre timer.

  2. Det er forskelligt, hvor stor en erstatning, du kan søge efter. Her bør du orientere dig online, således du kender til dine rettigheder. Ofte er det sådan, at det er den distance, du skulle have rejst, der afgør beløbet. Jo længere distance, jo større beløb.

  3. Er dit fly forsinket, men er det kun i en time eller to timer, så har du ikke krav på en erstatning. Du kan således ikke søge kompensation. Dog er der mange flyselskaber, der stadig giver en form for erstatning, måske et gratis måltid mad eller en lille kupon, som du kan shoppe for i lufthavnen, mens du venter.