Danskerne bruger i gennemsnit mere end 35 kg plastik om året. Plastikprodukter, som ofte ender i skraldespanden efter brug, og derfor belaster miljøet. Mange af produkterne er indgroede i hverdagen, og vi tænker derfor ikke over, hvor meget vi egentligt spilder til dagligt. Heldigvis er det ikke svært at bytte nogle af hverdagens plastprodukter ud med mere bæredygtige af slagsen. Her er 3 tips til at spare på plastikken og at sige nej tak til plastik og samtidig få et lidt grønnere liv.

Brug termokrus og drikkedunk

Det kan betale sig at investere i et termokrus og en drikkedunk til jobbet eller når du er på farten. På den måde kan du genanvende dem i stedet for at bruge engangskrus og -flasker. På den måde sparer du faktisk også lidt penge, da engangsservice efterhånden koster penge de fleste steder for netop at reducere forbruget af det.

Tag din egen pose med

Når du skal ud at handle, kan du med fordel tage din egen pose med. På den måde skåner du både miljøet og din pengepung, da der nemt kan gå mange penge til indkøbsposer i supermarkederne. Hvis du vælger en stofpose, kan den typisk også holde til væsentlig mere end en plasticpose, som hurtigt kan gå i hanken.

Genbrug plastikaffald

Det største problem med plastik er, at det ofte ender i naturen. Derfor kan du selv gøre en indsats for at genanvende plastik. Poser og emballage kan ofte bruges mere end en gang, så i stedet for at smide det ud, kan du overveje, om det kan bruges andre steder i hjemmet. Hvis du ender med at smide det ud, er det vigtigt at sortere affaldet, så det kan blive genbrugt på anden vis.