Varmeregningen kan være en markant udgift i det samlede budget, hvis huset for eksempel er af lidt ældre dato. Heldigvis findes der meget man kan gøre, hvis man ønsker at spare penge på varmeregningen. Nogle tips er en investering i sig selv, hvor besparelsen vil være på sigt, imens andre tips giver afkast umiddelbart efter. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at reducere din varmeregning.

Nye vinduer

Varmeregningen kan reduceres med op til 30 procent, hvis man får skiftet de gamle, utætte vinduer ud med nye energivenlige vinduer. Det kræver en investering, idet nye vinduer selvfølgelig ikke er gratis, men det giver en umiddelbar reduktion af varmeregningen. Du vil nemlig meget hurtigt opleve et lavere energiforbrug og et bedre indeklima – og så bliver dit hus jo også markant mere værd med nye vinduer. Nye vinduer kan efter sigende give en besparelse på omkring 3000 kr. pr. år.

Isoler huset

Det er ofte dårlig isolering, der er skyld i den høje varmeregning. Faktisk mener Energistyrelsen at man kan spare helt op til 30 procent på varmeregningen ved bare at isolere taget. Det er derfor en god idé at gå huset efter i sømmene, og få efterisoleret huset, hvor der er behov for det, så huset bliver bedre til at holde på varmen.

Opvarm huset med træpiller

Træpiller er den perfekte opvarmningsløsning, hvis du gerne vil spare penge på varmeregningen. Fyringspriserne er nemlig meget høje og de fossile brændstoffer er generelt i modvind på grund af det øgede fokus på miljøet og bæredygtighed. Træpiller er et fantastisk alternativ, fordi det er en miljøvenlig og bæredygtig opvarmningsmetode. Træpiller kan bruges til at fodre både pillefyr, stokerfyr og brændeovn, og så er det også en billig opvarmningsmetode. Hvis du skifter til træpiller, vil du hurtigt lægge mærke til en væsentlig besparelse på din varmeregning. Hvis du er interesseret i at skifte til træpiller, så du kan læse mere om emnet her.

Så hvis du er interesseret i at spare penge på varmeregningen, så er der en masse, du kan gøre. Nogle kræver en større investering, imens andre umiddelbart bare kræver, at man tager en beslutning om at fyre op med noget mere energivenligt. Alle metoder er dog alle pengene værd, når man kigger på bundlinjen.