Trampolinen er en klar favorit blandt børnene. I denne tid hvor teknologien er ved at overtage al den fysiske leg, er trampolinen en aktivitet, der stadig hitter. Det er altså en let måde, hvorpå du kan få dine børn til at være fysisk aktive, mens de samtidig styrker deres motoriske evner. Inden du skal købe trampolin, er der nogle valg der skal træffes – men det er let at bestille den her.

En trampolin med ben eller en nedgravet trampolin

Hvis du har små børn, er det nok den nedgravede trampolin, der er det mest sikre valg. Her er der nemlig en større sikkerhed, end der er ved trampolinen med ben, hvor børnene kan tage et fald og slå sig ved landingen. Det kan de ikke på samme måde ved en nedgravet trampolin. Samtidigt ville dine naboer nok også blive glade, hvis du valgte en nedgravet trampolin – den blæser nemlig ikke over hækken, når det stormer.

Hvor stor skal den være?

Igen kommer det nok lidt an på børnenes alder, og hvad den skal bruges til. Hvis den skal bruges til mere alvorlig gymnastik, kræver det nok, at den er lidt større, men hvis det blot er til, at de små børn uden de helt store krav skal lege, behøver den ikke være særlig stor.

Hvilken form skal den have?

Når der er styr på slags og størrelse, mangler du blot at finde ud af, hvilken form trampolinen skal have – om den skal være rund eller firkantet. Firkantede trampoliner er ofte bedre, hvis den skal bruges til at øve gymnastik, da den så kan være lidt længere, mens den runde trampolin er perfekt til børnene, der bare skal bruge den til at lege. Hvis du stadigvæk ikke har styr på, hvilken trampolin du skal have, kan du læse mere på trampolin guiden.