Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du vælger en vinterjakke til dig selv, er der ikke så svært. Det handler om at finde en jakke der er pæn, og en der kan holde dig varm, når temperaturen falder. Du finder hurtigt ud af, om den er varm nok, da du med det samme kan mærke det på din kropstemperatur. Helt så let er det ikke, hvis du har små børn, der ikke snakker endnu, da de ikke kan fortælle dig, om de er lidt kolde.

Når du skal vælge den rette vinterjakke til dit barn, skal du med andre ord, kigge på lidt andre ting end hvordan den ser ud. Da en vinterjakke til børn har en del funktioner, den skal have, for at den er god for dit barn.

Dit barn er typisk meget mere udenfor end du er, og tilbringer mange timer i den kolde luft. Derfor er det også så vigtigt, at du vælger den helt rette. Der er mange ting, man skal kigge efter, når man vælger en vinterjakke, men der er især tre ting, du skal holde øje med.

Vindtæt

Det blæser i vinterhalvåret, og en kold vind er noget af det, der virkelig kan nedkøle dit barn. Derfor er det meget vigtigt, at vælge en jakke der er vindtæt.

Vandtæt

I Danmark regner det meget, og i vinterhalvåret krydres dette ofte med sne og sjap. At vælge en jakke der er vandtæt, er derfor helt essentielt for at dit barn kan holde sig tør og varm. Vælg en jakke der har en vandtæthed på er 10.000mm.

Åndbarhed

Udover at kroppen på dit barn skal holdes tør og varm, skal den også kunne ånde, så kroppen kan slippe af med varmen igen. Vælg jakker der har en åndbarhed på 7000g/m2/24h eller mere. Dette tal siger noget åndbarheden, og opgøres i antal gram vanddamp, for hver kvadratmeter stof der slipper ud i en tidsperiode.

Under jakken kan det være en rigtig god ide at benytte uldtøj fra eksempelvis Disana, da uld er godt at ånde i, og holder kroppen varm på en god måde.