Hvis man er vild med natur, dyr og eventyr er det svært at forestille sig noget mere magisk end en safari med hele familien. Der er mange, der tror, at man skal have store børn, for at kunne tage på safari. Dette er dog langt fra tilfældet. Som tommelfingerregel, er det dog en god ide at barnet er over 3 år, da de sandsynligvis ellers ikke vil komme til at kunne huske den store oplevelse i meget andet end glimt.

Her får du 3 tips til hvordan i kan få den perfekte familie safari som i vil kunne huske til evig tid.

Tænk på dine børns alder

Som tidligere nævnt, kan man sagtens tage mine børn med på en safari. Det er dog essentielt at man har deres alder og generelle niveau in mente, når man skal planlægge turen. Jo mindre børnene er, jo bedre er det med kort transporttid. Desuden kan det være en god ide at kigge efter malaria-fri destinationer, som man eksempelvis kan finde i Sydafrika. Kan dine børn engelsk? Hvis ikke er det også en god ide at undersøge, om i kan få en dansk guide. Kig meget på rejsetiden og hvor mange stop der er undervejs. Jo minder dine børn er, jo længere kan rejsetiden føles.

Snak en masse med børnene inden

Det kan være en god ide at snakke meget med børnene om, hvad de kan komme til at opleve. Men også at gøre dem om opmærksom på, at der ikke er nogen garantier for at man ser alle dyr. Hvis man lover at de kommer til at se vilde løver, giraffer, hyæner, elefanter, gazeller, flodheste og næsehorn, men i så ikke ser næsehorn, er det det i de vil huske. Sørg for at snakke meget om, at det ikke er sikkert i ser det hele, så vil begejstringen for at se dem også være større.

Vælg en destination, der byder på “mere”.

At være på safari er fantastisk, men man kan også nærmest blive mættet af de mange oplevelser med dyr. Det kan derfor være en god ide at vælge en destination der også byder på muligheden for badeferie. Da de fleste vælger Kenya, er dette dog ikke et problem, da der er helt fantastiske strande i det østafrikanske land. Kombiner safari og badeferie, det vil dine børn helt sikkert elske, at slappe af og bade efter en tid med store oplevelser.