Vi er blevet mere kreative end før og flere tør at kaste sig over de anderledes projekter som vi måske har ladet os inspirere af fra internettets verden. Er du én af de mange der har en god idé til et kreativt malerprojekt i hjemmet, så får du her 3 tips med på vejen til malerprojektet.

Vær ikke bange for at være kreativ

Igennem mange år har vi ikke givet malerarbejdet i hjemmet så meget opmærksomhed, men hvis man ser på de seneste års tendenser, så har flere og flere kastet sig over nogle anderledes malerprojekter enten for at give rummet mere luft eller fordi vi blot har tænkt at det var sjovt med lidt anderledes.

Vægmaling har altid været noget der har kunne skabe forandring i hjemmet med få midler og stor effekt. Hvor nogle har holdt sig til de ensfarvede rum i neutrale farver, har andre valgt at kaste sig over sjove projekter med kontrastfyldte farver til f.eks. at markere et område eller skabe en effekt i rummet. Første tip er at du ikke skal være bange for at prøve noget nyt. Hvis det fejler kan det altid males over igen.

Vælg de rette farver og den rette type maling. Foto: Unsplash

Vælg den rette maling

Farven er blot én ting der skal overvejes når man vil male, men en anden ting der er vigtig ikke at glemme er hvilken type maling der skal bruges til dit projekt. Er der tale om maling af gipsvægge, træflader eller noget helt tredje? Kalkmaling kan være en slags maling som kan anvendes til mange ting, men ikke alle ting er godt egnede til kalkmalingen. Skal du male i vådrum, så er det vigtigt at vælge en maling der er egnet til vådrum.

Brug de rigtige redskaber

Er der tale om et lille malerprojekt, så gør det ofte ikke så meget hvis man må nøjes med nogle knap så effektive redskaber, men hvis det er et af de større projekter, så gør dig selv den tjeneste at gøre projektet overskueligt ved hjælp af de rigtige redskaber.