Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Står du og skal vælge nyt køkken til dit hus? Så ved du helt sikkert allerede, at der er mange valg, der skal tages i den proces. Og der er endnu flere muligheder, end du kan drømme om. Vi giver dig her 3 tips til praktiske valg i dit nye køkken, som du med garanti ikke vil fortryde.

Belysningen er alfa omega

Lamperne i køkkenet skal give mulighed for både stemningsfuld belysning og det bedste arbejdslys til madlavningen. Køkkenet er nemlig ikke kun en arbejdsstation, men den del af huset, vi danskere opholder os mest i. Med opfindelsen af LED er elforbruget skruet helt i bund samtidig med, at designet har fået et gevaldigt nøk opad. I køkkenet har vi bl.a. brug for lys ovenfra, som spreder sig flot ud i rummet. Dette kan du få med LED paneler, som giver samme fornemmelse af lys, som du kender fra ovenlysvinduer. Det giver en fantastisk flot lysende flade, som tilmed kan dæmpes og skrues op efter behov. LED paneler er kun ganske få centimeter tykke og er dermed en stilren og minimalistisk løsning. LED paneler kan både bygges ind i loftet eller påmonteres dit eksisterende loft.

Køkkenø med god plads

Hvis du har god plads, så er det en rigtig god ide at få en stor køkkenø. En køkkenø er både en arbejdsstation og et bord, hvor der er plads til at sidde og spise, tegne eller ‘underholde’ kokken. Her kan dagligdagen udspille sig i fuldt flor. Mens mor eller far laver mad, kan børnene lave lektier, tegne eller hjælpe til med at snitte gulerødder. Når man har gæster, er det hyggeligt at drikke et glas vin ved køkkenøen sammen med kokken.

Depot eller spisekammer bag køkkenet

Det sidste tip drejer sig faktisk mere om ekstra opbevaring end om selve køkkenet. Det er nemlig blevet meget populært at genoplive det gamle spisekammer i nye køkkener. Når man bygger køkken fra bunden (og har god plads) kan et par kvadratmeter sættes af til et depot. Her kan man gemme de store gryder, køkkenmaskiner og lageret af dåsetomater, marmelade og grove grøntsager. Rigtig mange er super glade for denne løsning, fordi de slipper for at have en masse overskabe, der bryder med letheden i køkkenet. Samtidig giver hylderne i et spisekammer et bedre overblik over tingene end i et skab.